Pui preparat în stil italian, cu sos cremos | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui preparat în stil italian, cu sos cremos

Rețetă
Simplă
Gata în
20 min.
Porții
4

Dacă ne urmărești blogul culinar de ceva vreme, probabil deja te-ai familiarizat cu toate modurile savuroase în care transformăm puiul în vedeta farfuriei. Dacă și tu iubești carnea de pui la fel de mult ca și noi, astăzi ne-am propus să-ți arătăm cum să gătești una dintre cele mai gustoase rețete cu piept de pui: puiul la tigaie în stil italian.

Te asigurăm că nu vei avea nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a prepara acest deliciu toscan, dar și că vei reuși să-i surprinzi pe toți cei dragi cu un delicios pui în stil italian. Fără să mai lungim vorba, iată cum poți prepara și tu cel mai bun pui italian după rețeta clasică cu sos cremos!

Ingrediente pentru pui italian cu sos cremos

  • 650 g de piept de pui dezosat, fără piele Fragedo Duo
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 2 lingură de unt
  • 1 ceapă medie, tăiată cubulețe
  • 2-3 căței de usturoi mărunțiți
  • 400 ml de sos de roșii
  • ½ cană de smântână lichidă
  • ½ cană de măsline verzi
  • ½ cană de brânză Pecorino
  • 1 legătură de pătrunjel sau busuioc proaspăt tocat

Mod de preparare al acestei rețete cu piept de pui

  1. Asezonează carnea de pui pe toate părțile cu sare, piper și condimente italiene.
  2. Încinge o tigaie la temperatură medie spre mare, apoi adaugă 1 lingură de ulei de măsline și pieptul de pui dezosat. Gătește carnea pentru aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până atunci când capătă o culoare rumenă la suprafață. Scoate apoi pieptul de pui prăjit pe o farfurie și lasă-l deoparte.
  3. În aceeași tigaie încinsă adaugă restul de ulei și untul, după care adaugă ceapa tocată cubulețe și usturoiul mărunțit. Sotează legumele până când acestea se înmoaie, pentru circa 2-3 minute.
  4. Toarnă apoi în tigaie și sosul de roșii, alături de smântâna lichidă și amestecă cu măslinele și jumătate din cantitatea de brânză Pecorino, dată pe răzătoare. Acum este momentul în care poți gusta amestecul și îl poți potrivi de condimente, dacă este nevoie, ținând cont și de faptul că brânza Pecorino este destul de sărată. Fierbe sosul pentru câteva minute, până se îngroașă.
  5. Pune din nou pieptul de pui prăjit în tigaie și acoperă-l cu sos. Adaugă și restul de brânză Pecorino și lasă puiul italian pe foc pentru încă câteva minute, până atunci când sosul începe să fiarbă.
  6. Presară pătrunjelul sau busuiocul proaspăt tocat pe deasupra și savurează alături de cei dragi una dintre cele mai bune rețete cu pui!

Tips & tricks pentru o rețetă de piept de pui italian savuroasă

  • Prepară o marinată italiană ușoară, din condimente italiene, sare, piper și ulei de măsline extravirgin. Asezonează pieptul de pui cu aceasta, după care lasă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră. Indicat ar fi să lași puiul la rece peste noapte, dacă este posibil, căci marinata îl va face foarte fraged și suculent.
  • Pentru această rețetă din piept de pui”, poți înlocui brânza Pecorino cu parmezan sau oricare alt tip de brânză îți este pe plac. De asemenea, poți prepara pui italian la tigaie și cu măsline grecești, precum Kalamata, măsline negre sau oricare alte tipuri. Acest preparat din piept de pui va fi la fel de savuros!
  • Noi am preparat această rețetă de pui italian cu sos de tomate și busuioc achiziționat de la magazin, însă poți folosi și un sos de roșiii italian, preparat în casă, pentru un plus de savoare. Îți sugerăm să folosești un sos de roșii cu un conținut de sodiu cât mai redus, căci brânza Pecorino este suficient de sărată, iar preparatul nu va mai avea nevoie de asezonare extra.

Modalități de servire pentru pui italian cu sos cremos

Puiul italian la tigaie, cu sos cremo, poate fi servit ca atare, însă există modalități delicioase de a-l servi alături de garnituri inedite. Dacă dorești să-ți menții silueta, poți opta pentru servirea puiului italienesc la tigaie alături de o salată de legume. De pildă, puiul toscan este servit cu o salată cu roșii, castraveți, ceapă, busuioc și pâine. Această salată toscană poartă numele de Panzanella și se potrivește extraordinar cu acest pui italian cu sos cremos.

O altă modalitate ideală de servire poate fi alături de cartofi la cuptor cu usturoi și parmezan. Dacă vrei să transformi această rețetă cu pui într-una și mai apetisantă, poți adăuga în sosul italian mai multe verdețuri, precum pătrunjel, cimbru și busuioc. Îl vor face foarte aromat!

Alte rețete similare pe care să le încerci

Dacă tot ți-am deschis apetitul în ceea ce privește rețetele de pui cu sos, mai avem câteva propuneri delicioase pentru tine în acest sens:

După ce ți-am împărtășit toate secretele celei mai gustoase rețete de pui italian, e timpul să mergi la cumpărături și să treci apoi la partea distractivă - prepararea rețetei. Cu siguranță vei reuși să-i aduni pe toți cei dragi în jurul mesei, cu toate aceste arome italienești care au dat valma din bucătărie!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane