Tigaie picantă de pui cu spanac, cartofi dulci și sos de roșii | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Tigaie picantă de pui cu spanac, cartofi dulci și sos de roșii

Rețetă creată de Irina Markovits
Rețetă
Simplă
Gata în
55 min.
Porții
4

Inspirată de bucătăria indiană, ai pe masă această rețetă simplă şi exotică în mai puțin de o oră. Este slabă caloric și în grăsimi, bogat condimentată și cu conținut ridicat de fibre, plus că acoperă 3 din cele 5 porții zilnice de legume recomandate de nutriționiști.

Ingrediente pentru tigaia picantă de pui

  • 8 pulpe de pui Fragedo, dezosate și fără piele
  • 3-4 cartofi dulci, curățați și tăiați în cuburi
  • 200 gr spanac proaspăt (sau 2 pungi de spanac baby)
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 500 ml supă de pui sau legume

Ingrediente pentru sosul cu condimente

  • 2 cepe, mărunțite
  • 1 ardei chilli, curățat de semințe și tocat
  • 1 linguriță de boia iute
  • 1 bucată de 4-5 cm de ghimbir, proaspăt ras
  • 400 gr de roșii tăiate cuburi (1 conservă) sucul a 2 lămâi

Pentru servit

  • semințe de dovleac, prăjite în tigaie 2 lămâi
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 legătură de frunze de coriandru proaspăt, tocate (opțional)
  • 4 lipii sau pâini naan, încălzite

Mod de preparare pentru rețeta de tigaie picantă de pui cu spanac, cartofi dulci și sos de roșii

  1. După ce ai decojit și tăiat cartofii, pune-i într-o tigaie adâncă. Acoperă-i cu apă fierbinte și lasă-i la fiert pe foc mare, timp de 10-12 minute. Între timp, pune toate ingredientele pentru sosul cu condimente în vasul unui robot de bucătărie și amestecă-le până când sunt fin mărunțite. Pune-le deoparte pentru mai târziu.
  2. Spală frunzele de spanac și lasă-le în strecurătoare, în chiuvetă. Toarnă deasupra lor apa fierbinte în care au fiert cartofii (cu ocazia asta, îi scurgi), care va face spanacul să se înmoaie. Lasă-l să se răcească.
  3. Pune înapoi pe foc vasul în care au fiert cartofii; nu e nevoie să îl speli. Adaugă întâi uleiul, urmat imediat de sosul de roșii și condimente. Amestecă constant timp de 5-6 minute, până când începe să se îngroașe. Adaugă pulpele de pui și lasă-le să se pătrundă, timp de 9-10 minute sau până încep să prindă culoare. Toarnă deasupra supa de pui, adu-o la punctul de fierbere și dă-i timp să fiarbă alte 10 minute. Amestecă din când în când, ca să fii sigură că mâncarea nu se prinde.
  4. Asezonează preparatul cu piper negru proaspăt râșnit, apoi adaugă cartofii dulci. Mai lasă totul pe foc încă 5 minute.
  5. Între timp, toacă grosier spanacul și adaugă-l în tigaie, lângă pui și cartofi. Închide focul.
  6. Presară deasupra semințele prăjite de dovleac, frunzele de pătrunjel (și de coriandru, dacă e pe gustul tău) și sucul de lămâie. Servește tigaia picantă de pui având alături tradiționalele lipii indiene naan (poți folosi și lipii arăbești).

Sfaturi pentru o preparare corectă a pulpelor de pui

  • Ca să verifici că pulpele de pui sunt suficient gătite, poți face o mică incizie în lungul fibrei. Carnea ar trebui să fie albă și suculentă, fără nicio urmă de roz. O altă variantă este să folosești un termometru culinar, care ar trebui să îți arate între 75-85 grade Celsius. Dacă încă nu sunt făcute, prelungește timpul de gătire cu 5-7 minute. Temperatura indicată aici este numai pentru pulpele de pui; valorile termice sunt altele pentru puiul gătit întreg, la cuptor.
  • Alege cu atenție tigaia în care vei găti carnea de pui. Ideal este un vas care să poată fi folosit și pe aragaz, şi pe plită, și în cuptor, cu o dimensiune suficient de mare încât pulpele de pui să nu stea înghesuite. Cu cât vasul e mai plin, cu atât carnea se va găti la abur, în loc de a se frige și rumeni. O tigaie din ceramică sau fontă, cu mâner detașabil este cea mai bună pentru această rețetă. Într-un vas cu diametrul de 28 cm încap 4 pulpe de pui.

Alte rețete cu pui la tigaie pe care să le încerci

Pentru mai multă varietate, iți propunem și alte rețete delicioase cu pui la tigaie:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane