Shish kebab de pui – cum prepari acasă o rețetă turcească delicioasă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Shish kebab de pui – cum prepari acasă o rețetă turcească delicioasă

Rețetă
Simplă
Gata în
30 min.
Porții
4

Cuvintele care descriu perfect rețeta de shish kebab de pui sunt carne marinată, condimente apetisante și o aromă naturală de fum care potențează gustul. Dacă te numeri printre pasionații de preparate turcești, trebuie să gătești acasă aceste frigărui delicioase.

În mod tradițional, shish kebab se prepară cu carne de miel marinată, însă poți să folosești și carne de pui, o variantă mai la îndemână și mai ușoară pentru digestie. Secretul este să folosești produse de la branduri care garantează pentru siguranța și calitatea cărnii de pui, așa cum este Fragedo.

Îți prezentăm în continuare pașii pe care să îi urmezi pentru a pregăti un shish kebab de pui exact ca pe plaiurile turcești.

Ingrediente necesare pentru rețeta de shish kebab de pui

Shish kebab de pui

Metoda de preparare a rețetei de shish kebab de pui

  1. Pune ceapa și usturoiul într-un robot de bucătărie și mărunțește-le bine, după care transferă conținutul într-o sită sau strecurătoare cu tifon pus în mai multe straturi. Stoarce compoziția cât de bine poți astfel încât să obții cât mai mult suc. Extractul aromat obținut amestecă-l cu turmeric, pastă de roșii, iaurt, paprika și sare. Adaugă carnea de pui tăiată în bucăți grosiere în această compoziție și las-o la marinat cel puțin o oră. Indicat este să o lași la frigider timp de 24 de ore.
  2. Înfige bucățile de carne pe bețe de frigărui, după care stropește-le cu puțin ulei și pune-le pe grill ori pe grătar timp de 15 minute ori până este carnea gătită. La final, presară oregano și servește după pofta inimii.

Shish kebab de pui – sugestii de servire

Pentru a completa armonios la masă rețeta de shish kebab, adaugă felii de lămâie, castraveți murați, lipie, iaurt și salată de roșii. Preparatul mai poate fi servit și alături de alte combinații delicioase precum legume la grătar, pită, hummus și tabbouleh.

Shish kebab de pui poate fi servit, în funcție de gusturi, alături de diferite sosuri: sos de iaurt, maioneză și usturoi, sos chili, sos de ardei și roșii coapte, sos de muștar, iaurt și miere și sos cremos de avocado și iaurt. Încearcă toate combinațiile și alege-o pe cea favorită la final.

Shish kebab – care este originea rețetei?

„Shish kebab" înseamnă în limba turcă „frigare cu carne la grătar” și este un preparat cu carne de miel marinată cu roșii și usturoi. Însă originile termenului ar putea veni și de la „kabābu”, în akkadiană, sau „kbabā”, în siriacă, ambele însemnând „a prăji/arde”. Se crede că kebab-ul își are originea printre popoarele transhumante din Asia Centrală.

De obicei, carnea este tăiată în bucățele de mărimea unei mușcături și marinată timp de mai multe ore într-un sos pe bază de suc de ceapă și usturoi, condimente și diferite ierburi aromate.

În lume sunt cunoscute diverse tipuri de rețete de kebab – unele sunt pregătite cu carne de vită, altele cu pește, pui ori doar cu legume pentru vegetarieni.

În Grecia există un fel de mâncare similară numit souvlaki, cunoscut în Serbia și Croația ca ražnjići, iar în Rusia ca șașlîk. Așadar, rețetele de kebab sunt populare în întreaga lume, chiar și în afara regiunilor natale.

Alte rețete cu pui care te pot inspira în bucătărie

Îți prezentăm mai jos și alte rețete din bucătăria internațională pe care ți-ai dori să le încerci.

Shish kebab-ul de pui se prepară rapid, nu necesită multe ingrediente, iar rezultatul culinar este delicios.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane