Cum se face drobul de pui? Rețetă pas cu pas | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Cum se face drobul de pui? Rețetă pas cu pas

Rețetă
Medie
Gata în
90 min.
Porții
8

Drobul este unul dintre acele preparate fără de care masa de Paște nu pare completă. Rețeta tradițională are drept ingredient principal măruntaiele de miel și un gust specific pe care, să fim sinceri, nu toți îl iubesc.

De-a lungul timpului, au apărut tot felul de variații ale acestei rețete, de la drobul de porc, vită ori pui, la cel vegetarian sau de pește.

Rețeta de mai jos este una destul de simplă, ce nu necesită pregătiri complicate și îi va convinge chiar și pe cei mai mofturoși meseni să mai dea o șansă felurilor de mâncare cu ficat.

ficat de pui Fragedo

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui Fragedo
  • 500 g carne tocată din pulpă de pui
  • 4 ouă crude
  • O legătură de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi sau o legătură de usturoi verde
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3 linguri de ulei
  • Sare și piper după gust

Valorile nutriționale pentru 100 de grame de ficat de pui Fragedo sunt:

  • Valoare energetică : 436 kJ / 103 kcal
  • Grăsimi : 1.8 g
  • din care acizi grași saturați : 0.7 g
  • Glucide : 2.4 g
  • din care zaharuri : 0.4 g
  • Proteine : 19.3 g
  • Sare : 0.18 g

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200ºC.
  2. Curăță ficatul de pielițe și pune-l la fiert timp de aproximativ 5-6 minute; după ce a fiert, scoate-l din oală și lasă-l să se răcească.
  3. Într-o tigaie separată, gătește carnea tocată de pui.
  4. Între timp, toacă mărunt ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul.
  5. Toacă ficatul în cubulețe mici ori, dacă preferi o textură mai fină, poți folosi un robot de bucătărie;
  6. Într-un bol suficient de mare, amestecă toate ingredientele și asezonează cu sare și piper după gust;
  7. Pune compoziția obținută într-o tavă de chec unsă cu ulei și dă-o la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.
  8. Las-o să se răcească înainte de a o scoate din tavă.

Sugestii de servire

În mod tradițional, drobul se servește rece, ca aperitiv, alături de ceapă verde, ridichii, roșii, caș sau brânză.

Se poate însă servi și cald, ca fel de mâncare principal, alături de diverse legume, fie gătite, fie sub formă de salată. O porție de drob de pui cu piureu de cartofi, de exemplu, îți asigură o masă sățioasă, perfectă pentru o seară mai rece.

Dacă vrei ceva mai ușor, poți servi alături de drobul tău o salată de primăvară, cu roșii, castraveți, ridichii și ceapă verde.

Este delicios servit și a doua zi, drept ingredient principal într-un sandviș, de exemplu.

Sugestii de personalizare a rețetei

Dacă vrei să-i dai preparatului tău un gust deosebit, în loc să fierbi ficatul, toacă-l în bucăți potrivite și călește-l într-o tigaie cu unt și ceapă.

Pentru a-i da drobului un aspect mai tradițional, poți folosi și ouă fierte. În acest caz, când așezi compoziția în tavă, pui cam jumătate din aceasta, așezi 2-3 ouă fierte tari (în funcție de lungimea tăvii) și adaugi și restul amestecului.

În loc de pesmet, poți adăuga în compoziție 2 felii de pâine, înmuiate în lapte și stoarse bine.

Dacă te deranjează gustul de ficat, îl poți lăsa peste noapte în lapte sau apă rece cu sare; ține totuși cont că, spre deosebire de ficatul de miel, porc ori vită, cel de pui nu are un gust atât de pronunțat. Combinația de ficat și carne de pui din această rețetă îl va face și mai greu de sesizat.

Dacă nu ai carne tocată la îndemână, folosește pulpe de pui; pentru această rețetă, vei avea nevoie cam de două pulpe potrivite, pe care le vei fierbe și le vei toca mărunt. Înlătură pielea și osul după ce ai fiert carnea.

După cum am menționat mai sus, dacă vrei ca drobul să aibă o textură mai fină sau dacă te grăbești, poți folosi un robot de bucătărie pentru a toca toate ingredientele. Asigură-te totuși că ficatul și carnea de pui s-au răcit înainte de a le pune în robot.

De ce ar trebui să mănânci ficat

Ficatul are un gust specific, pe care unele persoane pur și simplu nu-l tolerează. Într-adevăr, dacă nu este gătit bine, poate fi destul de sec și amărui. Preparat așa cum trebuie, este delicios, fie ca ingredient al unui fel de mâncare precum drobul de pui, fie pur și simplu prăjit în tigaie. În plus, are și numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Este bogat în acizi grași, vitamine, minerale și proteine, dar sărac în calorii.[1] Ficățeii de pui de la Fragedo sunt alegerea perfectă pentru cei care își doresc carne sănătoasă, sigură și excepțional de gustoasă.

Alte rețete pe care să le încerci

Bibliografie:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi