Moriști de pui | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Moriști de pui

Rețetă
Complexă
Gata în
120 min.
Porții
6

Ești în căutarea unor alternative delicioase la produsele de patiserie sau pur și simplu îți dorești să servești carnea de pui pe platouri apetisante de aperitive? Ei bine, avem o sugestie inedită pentru tine: moriști de pui! Arată apetisant, sunt gustoase și nutritive și, mai ales, sunt preparate din aluat făcut în casă, umplut cu piept de pui, cașcaval și sos de pizza.

Ți-am stârnit curiozitatea? Descoperă în rândurile următoare cea mai gustoasă rețetă de moriști de pui, preparată după rețeta tradițională. Iată, pentru început, care sunt ingredientele de care ai nevoie și apoi să trecem la treabă!

Ingrediente pentru moriști de pui

  • 1 porție aluat dospit
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o ceapă mică tăiată mărunt
  • un ardei gras roșu tăiat fin
  • 500 g carne tocată din piept de pui Fragedo Deli
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
  • 200 g sos pentru pizza
  • 100 g cașcaval dat pe răzătoarea mică
  • un ou bătut ca pentru omletă

Condimente

  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper
  • ½ linguriță paprika
  • ½ linguriță oregano
  • ½ linguriță busuioc
  • ¼ linguriță cimbru

Modalitate de preparare pentru moriști de pui

  1. Pentru început decongelăm aluatul până ajunge la temperatura camerei.
  2. În timp ce aluatul se decongelează, încingem într-o tigaie încăpătoare uleiul și călim ceapa, cu puțină sare, până devine transparentă.
  3. Adăugăm și ardeiul și le călim împreună, până ardeiul începe să se înmoaie.
  4. Adăugăm carnea de pui și continuăm să amestecăm cu lingura de lemn până se rup bucățile mai mari de carne și apoi călim carnea cu legumele, până își schimbă culoarea.
  5. Adăugăm sosul pentru pizza, condimentele și pătrunjelul, apoi amestecăm.
  6. Lăsăm totul la foc mediu, timp de 10-15 minute, amestecăm des, până scade tot lichidul de pe carne și avem un sos bine legat, dar nu umed.
  7. Întindem aluatul într-o foaie de 30x40 cm, pe planșeta tapetată cu puțină făină sau unsă cu ulei.
  8. Întindem sosul de carne preparat anterior pe foaia de aluat, astfel încât să lăsăm 3cm de margine pe fiecare parte.
  9. Peste sos, punem cașcavalul dat pe răzătoare.
  10. Rulăm apoi aluatul cât de strâns putem și îl sigilăm bine la capete.
  11. Tăiem aluatul în felii de 2 cm grosime, pe care le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește la copt.
  12. Lăsăm moriștile de pui să dospească în tavă 45 de minute, timp în care încingem cuptorul la 180 °C.
  13. După cele 45 de minute, dăm tava cu moriști de pui la cuptor pentru 20 de minute.
  14. La final scoatem tava, ungem fiecare bucată cu ou bătut și mai dăm la cuptor alte 8-10 min sau până moriștile de pui sunt frumos rumenite la suprafață. Vor arăta minunat dispuse pe platouri de aperitive festive!

Informații nutriționale

În ceea ce privește valorile nutriționale ale acestui preparat, ține cont că 100 g de carne tocată din piept de pui Fragedo Deli conține:

  • 106 kcal
  • 2 g de grăsimi, dintre care 0,6 g de acizi grași saturați
  • 0,4 g de glucide, dintre care 0,2 g de zaharuri
  • 21,4 g de proteine
  • 0,1 g de sare

Trucuri pentru o preparare mai ușoară

Înainte de prepararea propriu-zisă a acestei rețete cu carne de pui, este bine să ai aluatul deja pregătit, fie că alegi să-l decongelezi timp, fie că dorești să prepari moriști de pui cu aluat foietaj din comerț. În acest fel, timpul de preparare al rețetei de moriști cu carne de pui se va reduce considerabil.

De asemenea, ține cont să toci ceapa, ardeiul și pătrunjelul înainte de a te apuca de gătit, pentru a avea legumele la îndemână pentru rețetă. Totodată, dă cașcavalul pe răzătoare și pune toate condimentele pe blatul de lucru. În ceea ce privește carnea de pui, poți opta, desigur, și pentru piept de pui dezosat Fragedo, însă tocarea cărnii va adăuga la timpul de preparare al moriștilor de pui. Cea mai bună variantă rămâne carnea deja tocată de la Fragedo, numai bună de gătit!

Alte rețete similare pe care să le încerci

O altă rețetă similară moriștilor de pui este și cea de pachețele cu pui și legume, preparate dintr-un piept de pui, 2 ouă, 50 g de cașcaval, 1 morcov, 1 ceapă, rondele de dovlecel, sare, piper, ulei, mărar și foi proaspete de plăcintă. Aceste pachețele de pui se prepară foarte simplu, rulând foile de plăcintă umplute cu compoziția din carne tocată, amestecată cu restul ingredientelor și prăjindu-le. Pachețele cu pui sunt servite și ele ca aperitiv, alături de un sos preparat dintr-o ceașcă de ulei, ½ ceașcă de lapte, 1 linguriță de muștar, sare și usturoi.

Și asta nu este tot, căci de-a lungul timpului am preparat împreună numeroase rețete cu carne de pui, ce pot fi servite ca aperitive, așa cum sunt chifteluțele de pui aperitiv sau mini cupe de pizza cu pui.

Așa-i că ți-am făcut poftă de moriști de pui? Este atât de ușor să le prepari încât nu vei rezista tentației de a-ți răsfăța papilele gustative cu aceste aperitive delicioase de pui. Însoțește-ne în povestea Fragedo și prepară alături de noi cele mai simple și gustoase rețete cu carne de pui, pe placul tuturor celor din familie!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi