Aripioare la cuptor cu chutney de mere | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Aripioare la cuptor cu chutney de mere

Rețetă
Simplă
Gata în
60 min.
Porții
4

Ingrediente

  • o taviță de aripioare de pui, Fragedo
  • jumătate de lămâie
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de semințe de susan
  • semințe de muștar
  • semințe de cumin
  • o lingură de pastă de ardei
  • praf de usturoi

Pentru chutney

  • 2 mere
  • 1 ceapă verde
  • o lingură de semințe de floarea soarelui
  • o lingură de ulei
  • o lingură de zahăr
  • 2 linguri de oțet de mere
  • o lingură de gem de prune
  • un ardei iute (opțional)

Modalitate de preparare

  1. Stropiți aripioarele de pui cu ulei de măsline și condimentați-le cu pastă de ardei, sare și piper după gust..
  2. Presărați câteva semințe de susan, muștar și cumin.
  3. Adăugați printre aripioare jumătate de lămâie tăiată cubulețe.
  4. Dați-le la cuptor la 160 °C pentru 45 de minute, până se rumenesc.
  5. Între timp pregătiți chutney-ul de mere.
  6. Căliți puțin ceapa verde tăiată mărunt într-o lingură de ulei de măsline.
  7. Adăugați și merele tăiate cubulețe și lăsați-le un minut, apoi adăugați oțetul și zahărul.
  8. Lăsați să fiarbă 4-6 minute, iar apoi adăugați dulceața de prune și semințele de floarea soarelui.
  9. Serviți aripioarele alături de acest sos parfumat, cu gust de toamnă târzie.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi