Pui în stil vânătoresc sau cacciatore: Pași de preparare | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui în stil vânătoresc sau cacciatore: Pași de preparare

Rețetă
Medie
Gata în
90 min.
Porții
6

Puiul în stil vânătoresc sau cacciatore este o rețetă de origine italiană apreciată în multe părți ale lumii. Există mai multe variații ale acesteia, dar rezultatul este același de fiecare dată: carne fragedă și sos roșu delicios, plin de arome.

Este unul dintre acele feluri de mâncare pe cât de simple, pe atât de sățioase și reconfortante. Ușor de preparat chiar și de către un bucătar începător, nu necesită ingrediente deosebite și este delicioasă și a doua zi. Singurul lucru dificil va fi să aștepți până este gata.

Ingrediente

Pentru a prepara acest fel de mâncare ai nevoie de:

  • 1 caserolă de pulpe de pui cu piele Fragedo Family Pack;
  • 2-3 linguri de ulei de măsline;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov;
  • 2 ardei grași;
  • 250 de grame de ciuperci;
  • 4 căței de usturoi;
  • 1 lingură de amestec de ierburi italiene;
  • 800 de grame de roșii la conservă;
  • 2 linguri de pastă de tomate;
  • 1 pahar vin roșu;
  • ½ cană de măsline fără sâmburi;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare:

pui

După cum am menționat deja, această rețetă este ușor de preparat. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli:

  1. Taie legumele în felii sau cuburi, după preferințe. Tocana va fierbe la foc mic destul de mult timp, așa că ai grijă să nu le tai în bucăți prea mici.
  2. Condimentează puiul cu sare și piper. Într-o tigaie potrivită ca dimensiuni, încinge uleiul și prăjește carnea până se rumenește (cam 4-5 minute pe fiecare parte). Când este gata, scoate-o din tigaie și las-o deoparte.
  3. În aceeași tigaie, călește ceapa, ardeiul, morcovul, ciupercile și usturoiul. Condimentează cu sare și piper.
  4. Adaugă roșiile (dacă sunt întregi, zdrobește-le sau taie-le bucăți mai mici), vinul roșu, pasta de tomate, măslinele și amestecul de ierburi italiene. Lasă compoziția să dea în clocot. Redu focul la minimum și las-o să fiarbă aproximativ 15-20 de minute, acoperită cu un capac.
  5. Adaugă carnea de pui și lasă să fiarbă la foc mic timp de 40-45 de minute sau până când se desprinde de pe os. Dacă sosul scade prea mult, poți adăuga puțină apă fierbinte sau supă de pui.

Sugestii de servire

Puiul în stil vânătoresc se poate servi cu diverse garnituri. Iată câteva idei:

  • Pâine cu coaja crocantă;
  • Cartofi la cuptor;
  • Mămăligă;
  • Paste;
  • Orez;
  • Piureu de cartofi.

Poți alege orice garnitură dorești, dar se potrivește mai bine cu cele care pot absorbi acel sos delicios.

Sugestii de personalizare

Dacă preferi, poți pregăti această rețetă și la cuptor, dar timpul de gătire poate varia. După ce adaugi carnea de pui în sos, acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu și dă la cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 50-60 de minute sau până este gata.

Pentru un plus de aromă, alege ierburi proaspete. Ai nevoie de oregano, rozmarin, cimbru, busuioc și pătrunjel. Poți folosi orice tip de ciuperci dorești; dacă nu-ți plac, înlocuiește-le cu ardei. Și vinul roșu poate fi înlocuit cu supă de pui. Mai poți folosi și vin alb sec. Dacă nu ai pulpe de pui, poți folosi și alt tip de carne, cum ar fi pieptul de pui, de exemplu, dar ai grijă la timpul de gătire. Este de preferat să alegi o carne cu os.

Această rețetă este destul de ușor de adaptat pentru a folosi ingredientele pe care le ai la îndemână sau pentru a le evita pe cele care nu îți plac. Dacă gustul măslinelor nu te încântă, nu este obligatoriu să le folosești. Dacă îți plac mâncărurile picante, poți adăuga și fulgi de ardei iute.

Alte rețete care ți-ar putea plăcea

Dacă ești în căutare unor rețete cu carne de pui gustoase și consistente, perfecte pentru cină sau un prânz, iată câteva sugestii pe care le-ai putea încerca:

Puiul în stil vânătoresc sau cacciatore este un fel de mâncare destul de ușor de preparat. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecăruia sau pentru a folosi legumele din frigider. Chiar dacă timpul de gătire este mai lung, rezultatul merită așteptarea.

Un alt avantaj al acestui preparat este acela că este delicios și a doua sau a treia zi. Tot ce trebuie să faci este să-l încălzești la foc mediu sau mic. Se poate chiar și congela pentru câteva luni.

Încearcă și celelalte rețete ale noastre și bucură-te împreună cu cei dragi de gustul delicios al acestora.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane