Ciorbă de pui cu tăiței | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ciorbă de pui cu tăiței

Rețetă
Complexă
Gata în
90 min.

A venit sezonul supelor și ciorbelor consistente, iar dacă ne urmărești pe blog de ceva vreme cu siguranță ai observat pasiunea noastră pentru ciorbe cu pui. Ei bine, astăzi a venit rândul ciorbei de pui cu tăiței să-ți răsfețe apetitul, mai cu seamă că aduce cu ea aromele tradiționale moldovenești.

Cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare poți obține și tu o ciorbă gustoasă și aromată cu pui, tăiței de casă, legume și borș de putină. Avantajul este că poți folosi absolut orice legume dorești, orice carne de pui și oricare ierburi aromatice, de la pătrunjel și leuștean, până la tarhon și salvie, în funcție de preferințe.

Hai să trecem la rețeta noastră și să descoperi cât de simplu poți prepara și tu o delicioasă ciorbă de pui cu tăiței de casă!

Ingrediente

  • 1 bucată Fragedo pui grill
  • 4 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 cartofi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 2 cepe
  • o legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 țelină
  • puțin ulei vegetal
  • sare și piper după gust
  • 100 g tăiței
  • Borș pentru acrit

Ingrediente pentru tăiței

  • 3 gălbenușuri
  • 50 g de făină 000
  • Un praf de sare

Modalitate de preparare al rețetei de ciorbă de pui cu tăiței

Acum că ai toate ingredientele la îndemână, nu mai rămâne decât să ne punem șorțurile de bucătărie și să gătim împreună cea mai gustoasă ciorbă de pui cu țăiței de casă!

  1. Legumele se spală și se taie cubulețe. Se călesc 3-4 minute în puțin ulei până când se înmoaie, într-o oală încăpătoare.
  2. Puiul se tranșează în câteva bucăți, apoi se pune peste legume. Se gătește la foc mic câteva minute apoi se adaugă apă cât să se umple trei sferturi din oală. Se adaugă sare și piper după gust.
  3. Se pune totul la fiert la foc cât mai mic pentru aproximativ o oră, sau până când toate legumele și carnea sunt fierte.
  4. În acest timp, poți prepara cei mai buni tăiței de casă din cele 3 gălbenușuri de ou, bătute cu un praf de sare și amestecate cu făină albă. În urma acestul amestec va rezulta un aluat tare și compact, ce trebuie frământat cu mâna pentru cel puțin 15 minute. Din această compoziție se formează o bilă de aluat, care se învelește în plastic și se lasă la odihnit pe blatul de lucru pentru cel puțin 30 de minute. În acest timp, aluatul se relaxează și devine maleabil.
  5. Pe masa tapetată cu făină se întinde o foaie subțire din aluat, după care se vor tăia tăițeii la lățimea dorită cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Tăițeii obținuți se răsfiră pe masa înfăinată și sunt lăsați așa până le vine rândul să fie adăugați în oala cu ciorbă de pui.
  6. Când carnea de pui și legumele au fiert suficient, se adaugă tăițeii și se fierb 2-3 minute. La final se adaugă pătrunjel tăiat mărunt și opțional se acrește cu borș, oțet sau lămâie, după preferințe. Noi am preparat ciorba de pui cu tăiței moldovenească, așa că am ales să acrim ciorba cu borș de putină. Borșul se fierbe, separat sau direct în ciorbă, pentru a distruge bacteriile de fermentație care pot strica ulterior ciorba.
  7. Pentru a păstra ciorba câteva zile în frigider, este bine să fierbem tăiței doar în cantitatea pe care o serviți.
  8. Conform rețetei tradiționale de ciorbă de pui cu tăiței și legume, acest preparat se servește fierbinte, alături de felii de mămăligă și ardei iute. Desigur, se poate renunța la bolurile tradiționale și se poate servi ciorba de pui cu tăiței și borș în farfurii clasice pentru supă, fără mămăligă.

Informații nutriționale

Nu trebuie să-ți faci griji că ciorba de pui cu tăiței de casă are multe calorii, mai cu seamă că 100 de grame de pui grill Fragedo conțin doar 150 kcal. Din punct de vedere al informațiilor nutriționale, iată ce se regăsește în 100 de grame de produs:

  • 7,4 g de grăsimi, dintre care 2,1 g de acizi grași saturați
  • 0,2 g de glucide, dintre care 0,2 g de zaharuri
  • 20,9 g de proteine
  • 0,15 g de sare

Trucuri pentru o preparare mai ușoară

Tranșarea puiului grill în bucăți nu este cea mai ușoară variantă pentru lipsa ta de experiență în bucătărie? Atunci poți înlocui oricând puiul grill Fradego cu un amestec de pui pentru ciorbă Fragedo. În acest fel, vei pune carnea de pui direct la fiert, în oală, fără a mai fi nevoie să tai puiul întreg în bucăți pentru ciorbă. Ține cont, însă, că ciorba de pui cu tăiței va avea mai multe calorii, dat fiind că amestecul pentru ciorbă are mult mai multe grăsimi.

De asemenea, dacă vrei să transformi rețeta de ciorbă de pui cu tăiței într-una mai ușoară, mai mult ca sigur poți înlocui tăițeii de casă cu tăiței din comerț. În mod cert, timpul de preparare al ciorbei ar fi același, însă dificultatea rețetei cu siguranță scade semnificativ.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Cine a spus că ciorba de pui cu tăiței poate fi preparată doar cu pui grill? Poți încerca această rețetă delicioasă tradițională și cu alte tipuri de carne. De pildă, o ciorbă de aripioare de pui cu tăiței sau o ciorbă din piept de pui cu tăiței pot fi alegeri la fel de gustoase și inspirate.

Desigur, dacă dorești să folosești puiul grill Fragedo, sugestia noastră este să încerci și o delicioasă ciorbă de pui a la grec. Sau ce ai spune de un borș de pui cu arome moldovenești? Promitem că sunt la fel de gustoase și apetisante!

Alătură-te nouă în povestea Fragedo și descoperă cele mai delicioase rețete cu carne de pui pe care le-ai preparat vreodată, așa cum este și această ciorbă de pui cu tăiței, cu arome tradiționale moldovenești. Suntem convinși că va fi un prânz delicios pentru întreaga familie, la fel ca mai toate rețetele pe care te invităm să le prepari în fiecare zi!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi