Rețetă de tocăniță de pui | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Tocăniță de pui

Rețetă
Complexă
Gata în
60 min.
Porții
4

Am pregătit astăzi pentru tine o rețetă de tocăniță cu pulpe de pui, care se prepară repede și este ușor de făcut. O poți face pentru întreaga familie și poți adăuga și alte ingrediente, legume sau condimente, după gust.

Noi am ales varianta simplă, autentică, o tocăniță de pui de casă, cu savoarea de altădată! Află care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți prepara această rețetă din rândurile care urmează.

Ingrediente pentru 5 porții

  • 1 kg Fragedo Clasic Pulpe de pui
  • 5 cepe albe
  • 3 lingurițe boia dulce
  • sare și piper după gust
  • 1 cană de apă
  • 100 ml bulion de roșii
  • puțin ulei vegetal

Modalitate de preparare

  1. Ceapa se taie cubulețe și se călește în puțin ulei până când devine moale, dar fără să se ardă sau să se rumenească.
  2. Se adaugă și carnea care se gătește la foc mic, până când își schimbă culoarea.
  3. Se adaugă boia, bulion și apa și se lasă totul să fiarbă la foc mic, timp de 30-40 de minute. Se condimentează după gust cu sare și piper.
  4. Tocănița se servește cu garnitură de orez, cartofi piure sau mămăliguță.
  5. Pentru un plus de savoare se poate adăuga și ardei iute sau chili după gust.

Sugestii de servire și personalizare a rețetei

  • Tocăniță de pui și cartofi
  • Tocăniță de pui cu usturoi
  • Tocăniță de pui cu roșii și ardei
  • Tocăniță de pui cu ciuperci și smântână

Informații nutriționale

  • 100 g de pulpe de pui Fragedo Clasic au următoarele valori nutriționale:
  • 172 kcal;
  • 11.2 g grăsimi, din care acizi grași saturați 3.3 g;
  • 0.2 g glucide, din care zaharuri 0.2 g;
  • 17.7 g proteine;
  • 0.18 g sare.

O porție de tocăniță de pui are următoarele valori nutriționale: 396 kcal, 25.61 g grăsimi, 6.4 g glucide, 35.6 g proteine și 1.16 g sare.

Trucuri pentru preparare

  • Pentru o tocăniță de pui ardelenească, scoate din rețetă bulionul și colorează mâncarea cu paprika. De asemenea, poți face un sos alb din 2-3 linguri de lapte și tot atâtea de făină, opțional și smântână, pe care să îl adaugi în tocană. Ardelenii folosesc și mult praz, așa că poți completa lista de ingrediente cu aroma deosebită a acestei legume.
  • Dacă nu vrei să folosești pulpe de pui, poți găti cu aripioare sau alte părți cu os. Pieptul de pui nu este o alegere bună, deoarece o parte din grăsime și savoare vine de la piele și oase.
  • Poți servi tocănița de pui cu mămăligă, smântână, mărar/pătrunjel tocat sau murături.
  • Adaugă, după gust, semințe de chimen sau foi de dafin, pentru un preparat mai interesant.

Alte rețete pe care să le încerci

Cu pulpe de pui Fragedo:

Pregătește această rețetă rapidă de tocăniță de pui moldovenească și bucură-te alături de cei dragi de prospețimea pulpelor de pui Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi