Combinația de carne de pui, ciuperci și smântână este una dintre cele mai reușite și pe gustul multora dintre noi. În această rețetă nu vom folosi însă clasicele ciuperci Champignon, ci hribi.
Pentru a te bucura pe deplin de aroma acestora, încearcă să folosești hribi proaspeți. Celelalte ingrediente sunt ușor de găsit și puține ca număr. Este o rețetă perfectă pentru o masă în familie sau cu prietenii și poate fi servită cu diverse garnituri.
Să începem!
După cum am menționat deja, lista ingredientelor pentru această rețetă nu este deosebit de lungă sau complicată. Ai nevoie doar de: 700 de grame de piept de pui Fragedo;
Nici metoda de preparare a acestui fel de mâncare nu este complicată. Iată care sunt pașii ce trebuie urmați:
Unul dintre avantajele acestui fel de mâncare este acela că poate fi servit cu diverse garnituri, în funcție de preferințele fiecăruia. În mod tradițional, se pune pe farfurie alături de o porție de mămăligă tare, vârtoasă, tăiată cu ața.
Merge însă foarte bine și cu orez, cartofi ori chiar paste. Este delicios și servit simplu, alături de câteva felii de pâine de casă, cu coaja crocantă.
Făină poate fi înlocuită cu amidon. În ceea ce privește smântâna, alege una cât mai grasă.
Poți folosi orice condimente dorești. De asemenea, dacă nu reușești să găsești hribi, poți folosi orice alt soi de ciuperci preferi.
Hribii se numără printre cele mai apreciate ciuperci comestibile, atât în România, cât și în alte țări. Nu puțini sunt cei care așteaptă cu nerăbdare sfârșitul verii și începutul toamnei pentru a lua pădurile la pas în căutarea acestor delicioase ciuperci, cunoscute și sub denumirea de mânătărci.
Curățate bine, folosind cât mai puțină apă, acestea sunt conservate adesea prin uscare și/sau congelare. Proaspeți, hribii sunt gustoși căliți în puțin unt sau ulei și condimentați simplu, doar cu sare și piper, ori adăugați în diverse preparate culinare, de la zacuscă la paste.
Dacă îți plac mâncărurile de pui cu diverse sosuri, atunci vei dori să încerci și una rețetele de mai jos:
Carnea de pui este o alegere cu care nu poți da greș, fie că o pregătești pentru prânz sau cină, pentru o masă în familie ori pentru una cu prietenii. Combin-o cu ciuperci, fie că este vorba de hribi sau orice alt soi comestibil, și smântână și vei obține un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos, ce va fi gata în mai puțin de o oră.
Servește-l alături de garnitura preferată, fie că este vorba de mămăligă, paste, orez ori cartofi, și nu-ți mai rămâne decât să aștepți complimentele mesenilor. Dacă ești căutarea altor rețete delicioase cu carne de pui, le găsești aici. Nu uita să le împărtășești și cu cei dragi.