Ne plac la nebunie rețetele tradiționale românești și probabil ai observat că ciorbele se numără printre preparatele noastre preferate, mai ales atunci când le preparăm cu carne de pui. Astăzi a venit rândul ciorbei de pui rădăuțene să fie vedeta mesei de prânz, mai ales dacă îți plac ciorbele drese cu smântână.
Multe gospodine se tem de rețeta de ciorbă rădăuțeană, considerând că este una dificilă, mai ales că cea mai importantă parte la această ciorbă de pui este dresul cu smântână. Chiar dacă durata acestui preparat este îndelungată, rezultatul final cu siguranță va fi unul pe placul întregii familii. Te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum se prepară ciorba rădăuțeană după rețeta tradițională, una dintre cele mai ușoare și aromate ciorbe de pui!
Din lista de ingrediente de mai jos vei obține nu mai puțin de 5-6 porții de ciorbă de pui rădăuțeană, perfecte pentru o masă de prânz tradițională, în familie. Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le ai la îndemână:
Așa cum am menționat anterior, am ales pentru tine o rețetă simplă de ciorbă rădăuțeană de pui. Însă trebuie să știi că există numeroase rețete de ciorbă rădăuțeană și fiecare gospodină prepară această rețetă în felul ei. Iată unul dintre cele mai gustoase moduri de a prepara ciorbă de pui rădăuțeană!
Vom începe seria de sfaturi cu modalitățile de servire a acestei savuroase ciorbe de pui. Așadar, ciorba de pui rădăuțeană se servește fierbinte, alături de pâine proaspătă făcută în casă. Oțetul se va adăuga direct în farfurie, după gust. De asemenea, cine dorește poate servi ciorba rădăuțeană cu ardei iute și smântână extra, în funcție de preferințe. Dacă dorești, poți presăra și puțin pătrunjel sau mărar verde tocat pe deasupra sau alte verdețuri care-ți plac.
Acum să trecem la sfaturile pentru o rețetă simplă și gustoasă de ciorbă rădăuțeană. Sugestia noastră este să înlocuiești puiul întreg cu amestecul de piese de pui pentru ciorbă menționat în lista de ingrediente, căci toaletarea și tăierea puiului poate prelungi timpul de preparare al rețetei.
Există și rețete de ciorbă rădăuțeană care sugerează pasarea zarzavaturilor și reintroducerea acestora în ciorbă, ceea ce poate fi o idee excelentă dacă îți place gustul aromat al legumelor în ciorbă.
Un alt sfat util pentru prepararea ciorbei rădăuțene este și păstrarea cărnii de pui fierte într-un bol cu câteva polonice de supă, pentru a nu se usca în timp ce fierbe din nou supa din oală și până este gata amestecul pentru dresul ciorbei. Astfel, carnea de pui va sta într-un mediu umed până se reîntoarce în oală.
Și dacă tot am spus că ne plac ciorbele, mai avem câteva idei gustoase pentru tine. Iată ce poți încerca în afară de ciorba de pui rădăuțeană:
Sperăm că am reușit să te convingem să gătești și tu ciorbă de pui rădăuțeană după rețeta tradițională. Promitem să merite timpul petrecut în bucătărie, căci aromele acestei ciorbe îi va cuceri pe toți cei din familie!