Ciorbă de pui à la grec | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ciorbă de pui à la grec

Rețetă
Complexă

Masa luată în familie este întotdeauna un moment special și așteptat cu drag de cei apropiați, iar astăzi vei descoperi rețeta de ciorbă de pui à la grec, un preparat cu multe arome îmbietoare și un gust deosebit. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi:

Ingrediente

  • 1 bucată Fragedo pui grill
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 cartof
  • jumătate de cană de orez
  • 1 ardei gras mare roșu
  • jumatate de litru de lapte
  • 200 ml iaurt
  • 200 ml smântână
  • sare, piper, după gust

Modalitate de preparare

  1. Fierbem puiul într-o cantitate suficientă de apă cu puțină sare și piper. Când este fiert, îndepărtăm carnea de pe oase și o punem înapoi în zeamă.
  2. Tăiem legumele cubulețe și le călim în puțin ulei, apoi le adăugăm în ciorbă, alături de orez. Se lasă 20 de minute la fiert la foc mic.
  3. Când orezul este fiert se adaugă laptele, smântâna și iaurtul.
  4. Se servește cu frunze proaspete de pătrunjel presărate deasupra.
  5. Pentru un gust mai intens se poate adăuga la servire și zeamă de lămâie.

Informații nutriționale

100 g de pui grill Fragedo conține 150 kcal, 7.4 g grăsimi (2.1 g acizi grași saturați), 0.2 g glucide (0.2 g zaharuri), 20.9 g proteine și 0.15 g sare.

Trucuri pentru preparare

  • Ciorba de pui à la grec se poate drege cu sosul tradițional avgolemono: bate 3 gălbenușuri cu zeama de lămâie, smântâna și 3 polonice de ciorbă din oală. Amestecă totul și adaugă în ciorbă, după ce s-a odihnit măcar 5 minute din momentul în care ai stins focul.
  • Pentru copii, poți face ciorbă de perișoare de pui à la grec. De asemenea, în locul puiului grill, poți încerca și varianta de ciorbă de pipote și inimi de pui à la grec, sau din pulpe de pui întregi. Pieptul nu este recomandat, deoarece fără piele și oase mâncarea va fi mult mai fadă.
  • Dacă faci o oală mare de ciorbă, care se va consuma în decurs de 2-3 zile, nu o drege pe toată din prima zi. Sosul avgolemono sau smântâna simplă favorizează apariția microorganismelor care strică mai repede mâncarea. Astfel, cea mai bună soluție este să dregi ciorba à la grec pe parcurs, la momentul servirii.
  • Poți adăuga în rețetă toate legumele care îți plac: dovlecel, fasole verde etc., pe lângă cele din lista de mai sus. Acestea vor îmbogăți ciorba cu arome variate și substanțe nutritive. Totodată, ciorba de pui à la grec cu usturoi este o variantă savuroasă.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Perfectă pentru prânzul în familie, ciorba de pui à la grec este un fel de mâncare consistent și sățios, plin de arome și substanțe nutritive. Încearcă rețeta noastră și bucură-te alături de cei dragi de prospețimea puiului Fragedo.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi