Borș de pui | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Borș de pui

Rețetă
Complexă
Gata în
180 min.

Există o varietate de preparate bune pe orice vreme, iar borșul de pui cu siguranță se numără printre ele. Deși acesta este deosebit de gustos servit fierbinte, poate fi consumat în orice anotimp, cu atât mai mult cu cât rețeta este una simplă și delicioasă. Desigur, asta dacă ai la îndemână un borș!

Mai mult ca sigur ai servit deja până acum borș de pui, una dintre rețetele preferate din cartea de bucate a bunicii. Dacă abia aștepți să te bucuri din nou de acest gust, nu trebuie să aștepți până la următoarea dată când vei merge în vizită la bunica, căci ți-am pregătit cea mai simplă rețetă de borș de pui. Îți va lua puțin peste un ceas, așa că este vremea să faci câteva cumpărături și să bucuri întreaga familie cu rezultatul delicios!

Ingrediente pentru borș de pui

Nu vei avea nevoie de prea multe ingrediente pentru a prepara un delicios borș de pui cu legume, așa că iată ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături pentru câteva porții din acest deliciu:

  • 1 bucată de pui grill Fragedo
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Puțin leuștean
  • 1 țelină
  • Puțin ulei vegetal
  • Sare și piper după gust
  • 400 ml borș

Modalitate de preparare al rețetei de borș de pui

Gustul puiului de țară în ciorbă este inconfundabil, motiv pentru care am și ales puiul grill Fragedo pentru această rețetă. În acest fel, vei putea putea obține aroma borșului de pui de țară mult dorită. Acum hai să preparăm împreună borș de pui după rețeta tradițională!

  1. Puiul se porționează și se pune într- o oală încăpătoare, acoperit cu apă rece. Se pune la fiert la foc mic, alături de legătura de pătrunjel, piper boabe și puțină sare.
  2. Se îndepărtează spuma care se formează, apoi se mai lasă la fiert până când carnea se desprinde de pe oase. În funcție de vârsta păsării, această etapă poate dura între 60 și 120 de minute. La final, carnea de pui se testează cu furculița și este gata doar când această intră cu ușurință în carne.
  3. Supa se strecoară și se pune din nou la fiert, pentru încă 30-40 de minute, împreună cu legumele și zarzavaturile tăiate cubulețe și borșul. Carnea rămasă se îndepărtează de pe oase, se taie cubulețe și se adaugă în ciorbă.
  4. Dacă dorești să prepari borș de pui cu tăiței de casă, acum este momentul să adaugi în borșul de pui și tăițeii preparați în casă din 3 gălbenușuri de ou, un praf de sare și 50 g de făină albă. Odată ce i-ai adăugat în borș, cronometrează 3-4 minute și borșul de pui este gata!
  5. La final se adaugă leușteanul și se servește presărată cu multă verdeață.
  6. Borșul se poate adăuga după gust. Dacă vă place ca ciorba să fie mai acră, adăugați mai mult.

Informații nutriționale

Nu trebuie să-ți faci griji că borșul de pui are prea multe calorii, căci 100 g de pui grill Fragedo au doar 150 kcal și prezintă următoarele valori nutriționale:

  • 7,4 g de grăsimi, dintre care 2,1 g de acizi grași saturați
  • 0,2 g de glucide, dintre care 0,2 g de zaharuri
  • 20,9 g de proteine
  • 0,15 g de sare

Trucuri pentru o preparare mai ușoară

Rețeta de borș de pui poate fi foarte ușor adaptată opțiunilor pe care le ai în frigider. Astfel, puiul grill poate fi înlocuit foarte ușor cu piept de pui Fragedo, rezultând un borș cu piept de pui și legume absolut delicios. În acest fel, nu va mai fi necesar să aloci timp porționării puiului întreg.

Dacă dorești o consistență mai bogată a borșului de pui, poți completa cu zdrențe de ou (ouă bătute cu puțină sare), pe care să le adaugi cu câteva minute înainte de a opri focul. Acest truc poate că nu transformă rețeta într-una mai simplă, însă cu siguranță va reuși să aducă un plus de aromă și textură preparatului.

Cu siguranță rețeta de borș de pui clasică este mai simplu de preparat decât cea de borș de pui moldovenesc, în care va trebui să călești legumele înainte de a le adăuga în oală și să completezi lista de legume cu gulie, dovlecei și conopidă.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Deja am menționat anterior deliciosul borș de pui moldovenesc, însă dacă vrei să experimentezi îndeaproape această rețetă trebuie să știi că există și varianta oltenească de borș de pui, dar și rețeta ardelenească, de borș de pui cu cartofi, mazăre, tarhon, suc de roșii și frunze de varză. Apropo de varză, poți încerca și rețeta de borș cu varză și carne de pui, la fel de simplu de preparat. Sau ce ai spune despre un borș cu perișoare de pui, realizate cu carne tocată din piept de pui Fragedo Deli?

Există numeroase rețete Transavia asemănătoare pe care ți le-am împărțit cu voi de-a lungul timpului, așa cum este rețeta de ciorbă de pui cu tăiței sau ciorba de pui a la grec după rețeta tradițională, în cazul în care dorești să diversifici meniul familiei la masa de prânz.

Sperăm că am reușit să-ți facem suficient de multă poftă, în așa fel încât să fugi la supermarket, să bifezi toate produsele de pe lista de cumpărături și să prepari cât se poate de rapid borșul de pui tradițional. Te asigurăm că nici măcar nu va apuca să se răcească bine și toți cei dragi deja se vor afla în jurul mesei, atrași de aromele din bucătărie!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane