Mâncare de conopidă cu pui: rețeta românească tradițională | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Mâncare de conopidă cu pui: rețeta românească tradițională

Rețetă
Ușoară
Gata în
45 min.
Porții
6

Știm că se apropie sezonul cald și vei spune că nu este de folosit cuptorul pe așa o vreme, însă această mâncare de conopidă cu pui pe care dorim să ți-o propunem nu implică folosirea în exces a cuptorului și nici prea mult timp petrecut în bucătărie. La urma urmei, trebuie să te delectezi cu preparate delicioase și în zilele caniculare! Și dacă este ceva rapid de preparat, care nu te ține prea mult timp lângă cuptor, atunci e perfect, chiar dacă riști să ridici puțin temperatura din casă.

Rețeta de conopidă cu pui este una foarte simplă, ai să vezi. E nevoie de puține ingrediente, un timp mic de execuție și este extrem de gustoasă. Promitem că vei rămâne plăcut surprinsă de cât de bună poate fi conopida cu pui la cuptor. Nu te mai ținem în suspans, așa că hai să ne punem șorțurile de bucătărie și să gătim împreună o mâncare de conopidă simplă și delicioasă!

Ingrediente pentru mâncare de conopidă cu pui

Din ingredientele de mai jos vor rezulta 6 porții de mâncare de conopidă cu pui, însă dacă vei găti pentru o familie mai numeroasă sau mai puțin numeroasă, poți adapta cantitățile de ingrediente, după caz. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru o delicioasă mâncărică de conopidă cu pui!

Mod de preparare pentru conopidă la cuptor cu pui

  • Pentru început, spală bine conopida și desfă buchețelele de mărime medie. Pune apoi într-un vas larg apă cu sare la fiert, iar când apa dă în clocot poți adăuga buchețelele de conopidă. Lasă-le să fiarbă timp de 3-4 minute și apoi scoate conopida cu ajutorul unei palete și pune-o imediat în apă rece, pentru a întrerupe astfel gătirea ei. Las-o pentru câteva minute în apa rece, după care scoate-o și pune-o într-o sită. Conopida se va lăsa deoparte, la răcit.
  • Între timp te poți ocupa și de fileurile din piept de pui, pe care îl vei tăia cubulețe. Desigur, poți opta și pentru un piept de pui cubulețe Fragedo Deli, pentru a scurta puțin procesul de preparare al mâncării de conopidă.
  • Încinge o tigaie antiaderentă și adaugă în aceasta cuburile de piept de pui. Lasă-le să se gătească și întoarce-le din când în când, până își schimbă culoarea și se rumenesc bine pe toate părțile. Odată ce s-au gătit suficient, le poți da deoparte și le poți lăsa la răcit.
  • Pentru mâncarea de conopidă cu pui vei avea nevoie de un cuptor preîncălzit. Așadar, aprinde cuptorul și setează-l la 180 de grade Celsius, după care poți pregăti vasul în care vei găti conopida la cuptor cu pui, ungându-l cu unt.
  • Pune pe fundul vasului termorezistent un strat de conopidă, urmând să acoperi buchețelele de conopidă cu un strat din bucăți de piept de pui.
  • Într-un vas mic bate ouăle, peste care adaugă smântâna pentru gătit și cașcavalul dat pe răzătoare. Adaugă sare și piper, după gust. Toarnă apoi compoziția peste puiul cu conopidă din vas.
  • Dă vasul la cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, adică până când se gătește oul și începe să se rumenească conopida la suprafață. Când este gata, scoate vasul din cuptor, împarte mâncarea de conopidă pe porții și servește-o caldă, alături de cei dragi din familie.

Modalități de servire a mâncării de conopidă cu pui

Multe persoane consideră mâncarea de conopidă cu pui un preparat în sine, motiv pentru care nu are nevoie întotdeauna de o garnitură. Această abordare este în regulă, însă dat fiind că vorbim despre o rețetă a bucătăriei tradiționale românești, ne-am gândit că cel mai bine ar fi să servești mâncarea de conopidă cu pui alături de o porție de ardei copți. Va fi un adevărat deliciu culinar!

Dacă nu te încântă ideea de a servi acest preparat alături de o garnitură, o poți servi ca atare, presărând pe desupra câteva frunze de pătrunjel mărunțit sau ceapă verde proaspăt tocată. Va arăta atât de apetisant încât nu va rezista prea mult timp pe masa din bucătărie.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Combinația de pui cu smântână și conopidă ne determină să-ți sugerăm și alte rețete în care puiul gătit la cuptor are un gust delicios și în care rezultatul final este cât se poate de apetisant. Iată despre ce rețete este vorba:

Ți-am făcut poftă de mâncare de conopidă? Atunci nu mai rămâne decât să dai o fugă la piață și să alegi cele mai frumoase buchețele de conopidă, câteva mini fileuri din piept de pui, puțin cașcaval, smântână pentru gătit, unt și ouă. Apoi ai setul ideal de ingrediente pentru una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu pui!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi