Rețetă delicioasă de ficăței de pui cu ciuperci: Simplă și rapidă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Rețetă delicioasă de ficăței de pui cu ciuperci: Simplă și rapidă

Rețetă
ușoară
Gata în
30 min.
Porții
4

Ficățeii de pui cu ciuperci sunt o mâncare ușor de preparat și foarte gustoasă, perfectă pentru un prânz sănătos și consistent. Această rețetă se gătește foarte repede, ingredientele sunt la îndemână, iar gustul poate fi personalizat în funcție de preferințe. Mai mult sau mai puțin sos, ciuperci proaspete sau din conservă, condimente după plac și în câteva minute pregătești o masă pe cinste!

Beneficiile consumului de ficat de pui

Ficatul de pui este un aliment nutritiv, bogat în vitamine, minerale, proteine și fibre. Din punct de vedere nutrițional, 100 g de ficăței de pui conțin aproximativ 170 de calorii, 25 g de proteine, 5 g de grăsimi și 345 mg de colesterol, ceea ce îl face contraindicat pentru persoanele care au nivelul LDL colesterol mărit.

Totuși, pentru persoanele cu un nivel optim de grăsimi în sânge, ficatul de pui este o sursă ideală de vitamine și minerale. Spre exemplu, 100 de grame de ficat de pui, în raport cu o dietă de 2.000 de calorii pe zi, conține 267% din DZR de vitamina A, 280% din DZR de vitamina B12, 144% din DZR de acid folic, 117% din DZR de riboflavină, 118% din DZR de seleniu și 65% din DZR de fier.

De asemenea, ficățeii de pui mai conțin sodiu, fosfor, zinc, mangan, magneziu, potasiu, vitaminele B2, B3, B5, B9, acid pantotenic și vitamina C. Astfel, consumul de ficat de pui este benefic pentru combaterea anemiilor, sănătatea ochilor, dezvoltarea și menținerea masei musculare și osoase.

Iată de ce ai nevoie și care sunt pașii de realizare a celor mai buni ficăței de pui cu ciuperci:

Ingrediente pentru 4 porții

  • 500 g ficăței de pui Fragedo
  • 50 g unt sau 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 50-100 ml apă, în funcție de câtă apă lasă ciupercile
  • Sare și piper după gust
  • Cimbru uscat, boia dulce
  • Pătrunjel proaspăt
  • Opțional: 50 ml vin alb sec

Mod de preparare ficăței de pui cu ciuperci

  1. Spală, curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul. Spală, curăță și porționează ficățeii după plac. De asemenea, curăță și taie ciupercile dacă sunt proaspete.
  2. Într-o tigaie încăpătoare, lasă untul sau uleiul la încins, apoi pune ceapa și usturoiul la călit.
  3. Când acestea se fac aurii, adaugă ficățeii.
  4. Condimentează totul cu sare, piper, boia dulce și cimbru, amestecă bine, și mai lasă 3-4 minute să se călească ficățeii.
  5. Adaugă ciupercile, toarnă apa și, opțional, vinul, pune un capac și lasă pe foc un sfert de oră.
  6. Când mâncarea este gata, presară pătrunjel proaspăt pe deasupra.
  7. Servește alături de mămăliguță, salată, piure sau murături. Poftă bună!

Trucuri de preparare

  • Inspectează cu atenție ficățeii. Dacă găsești o pungă verde de lichid (fiere), aruncă-l, căci altfel va fi amar.
  • Poți folosi o tigaie wok.
  • Ficățeii de pui cu ciuperci se gătesc la foc iute, așa că stai aproape de aragaz și amestecă din când în când.
  • Pentru un gust mai savuros, poți completa rețeta de ficăței și ciuperci cu bacon. Adaugă 200 g de bacon odată cu ficățeii. Combinația de arome va fi incredibilă!
  • Dacă vrei un preparat mai consistent, poți adăuga și alte legume, precum morcov dat pe răzătoare sau ardei gras tăiat cubulețe. Le poți pune în tigaie când ceapa și usturoiul încep să se înmoaie.
  • În cazul în care îți plac mâncărurile pe bază de sos de roșii, poți adapta rețeta de ficăței cu ciuperci, adăugând 2-3 linguri de bulion sau 100 ml suc de roșii odată cu apa.
  • Pentru un sos alb delicios, înlocuiește bulionul cu 100-150 ml de smântână pentru gătit.
  • Dacă vrei un preparat dietetic, folosește cât mai puțin ulei sau grăsimi și optează pentru fierberea ingredientelor, în locul sotării acestora.
  • Pentru copiii care nu agreează gustul puternic de ficat, înainte de a găti preparatul, lasă ficățeii pentru 20-30 de minute în lapte, la frigider, pentru a se înmuia. De asemenea, îi poți fierbe în lapte.

Alte rețete pe care să le încerci pentru un prânz rapid

Dacă timpul nu este întru totul de partea ta și ai nevoie de un prânz rapid și gustos, cu ingrediente simple și la îndemână, iată alte rețete gata de savurat în maxim jumătate de oră:

Încearcă și tu rețeta noastră de ficăței de pui cu ciuperci și bucură-te, în cel mai scurt timp, de prospețimea sortimentelor Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi