Câte calorii are carnea de pui? Valori nutriționale pentru diferite rețete | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Câte calorii are carnea de pui? Valori nutriționale pentru diferite rețete

Dintre toate tipurile de carne, cu excepția peștelui, carnea de pui prezintă cel mai bun raport de calorii și substanțe nutritive, fiind în același timp extrem de hrănitoare. Consumul de carne de pui este recomandat pentru a suplini în alimentație acei nutrienți pe care fructele și legumele nu-i pot acoperi, așa cum este vitamina B12. În afara de gustul său fin și delicios, carnea de pui este apreciată ca o sursă de proteine animale cu o valoare nutritivă mare. Pe lângă proteine, acest tip de carne aduce organismului un important aport de lipide, săruri minerale, vitamine și microelemente.

În termeni nutriționali, caloriile reprezintă unități de măsură care indică energia utilizată de corpul uman în comparație cu alte surse de energie. Caloriile sunt extrase din macronutrienți precum proteinele, grăsimile și carbohidrații. Ulterior, acestea sunt metabolizate și transformate în energie. Cât despre câte calorii are carnea de pui, trebuie să știi că fiecare parte a puiului conține o anumită cantitate de calorii. Mai mult decât atât, pielea cărnii de pui poate determina acest indice caloric să se modifice.

Dacă și tu dorești să urmărești îndeaproape cantitatea de calorii pe care le consumi, te invităm să descoperi în rândurile următoare câte calorii are carnea de pui, dar și o serie de valori nutriționale pentru diferite rețete cu pui!

Câte calorii are carnea de pui?

Unul dintre elementele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vine vorba despre numărul de calorii al unui pui este hrana. Cerealele oferite puilor este un principal indicator al creșterii și al stării de sănătate. Pentru puii mici de găină este necesar un amestec de cereale ușor digerabile, după care gramajul va crește direct proporțional cu greutatea puiului.

De regulă, carnea de pui are o cantitate variată de calorii pe 100 de grame. Iată în cele ce urmează o listă a caloriilor conținute de carnea de pui, cu precizarea că aceasta poate varia în funcție de modul în care a fost hrănită pasărea, dar și de fiecare secțiune a puiului.

Câte calorii are pieptul de pui?

Un element important în stabilirea a câte calorii are carnea de piept de pui este pielea puiului. Așadar:

 • Un piept de pui Fragedo dezosat, fără piele, are o valoare nutrițională de 112 kcal per 100 g.
 • Un piept de pui cu piele, în schimb, va avea o valoare nutrițională de circa 170-180 kcal la 100 g.

Câte calorii au pulpele de pui superioare?

Pielea este un factor determinant și pentru numărul de calorii pe care le au pulpele de pui superioare. Iată câte calorii are carnea de pui în acest caz:

Câte calorii au pulpele de pui inferioare?

Pe baza aceluiași criteriu este determinată și valoarea nutrițională a pulpelor de pui inferioare. Așa că dacă te întrebi câte calorii are carnea de pui în această situație, află că:

În plus, aripioarele de pui secționate Fragedo Duo, cu piele, au o valoare nutrițională de 179 kcal la 100 g, pipotele și inimile de pui Fragedo au 99 kcal la 100 g și ficatul de pui Fragedo are o valoare energetică de 103 kcal per 100 g.

Valori nutriționale pentru rețete cu pui

Acum că am stabilit câte calorii are carnea de pui în starea ei naturală, în funcție de fiecare secțiune a puiului, trebuie să știi că procentul caloriilor se schimbă atunci când carnea de pui este gătită. De pildă:

 • Dacă alegi să fierbi pieptul de pui, numărul de calorii va scădea de la 100-120 la aproximativ 100 kcal. Desigur, valoarea nutrițională va diferi în funcție de ingredientele pe care le folosești pentru rețetă.
 • Dacă alegi să prăjești orice parte a puiului, din cauza uleiului sau a altor produse pentru preparare, indicele caloric va crește.
 • Carnea de pui gătită la cuptor poate duce indicele caloric la o valoare de 150 kcal la 100 g, în funcție de partea puiului pe care o gătești.

Pentru a putea înțelege mai bine câte calorii are carnea de pui în forma sa gătită, vom lua câteva exemple de rețete cu pui și îți vom dezvălui, cu aproximație, care sunt valorile nutriționale ale puiului în urma preparării sale.

Rețete cu piept de pui

Vrei să afli câte calorii are pieptul de pui, în funcție de modul de preparare? Iată câteva exemple de rețete delicioase!

 • Pui cu hummus
  Oare câte calorii are pieptul de pui la cuptor? Ei bine, valorile medii nutriționale pentru 100 g de piept de pui fără piele indică aproximativ 115 kcal.
 • Salată de piept de pui
  Dacă te întrebi câte calorii are pieptul de pui la grătar, valorile nutriționale pentru 100 g de piept de pui indică circa 132 kcal.
 • Stir-fry de pui
  În rețeta de stir-fry de pui, pieptul de pui se prepară prin prăjire. Prin acest mod de gătire, pieptul de pui prăjit va avea aproximativ 164 kcal la 100 g de carne.
 • Ciorbă rădăuțeană
  Pentru rețeta de ciorbă rădăuțeană, metoda de preparare a puiului este fierberea. Dacă te întrebai câte calorii are carnea de pui fiartă, află că pieptul de pui fiert poate ajunge și la 143 kcal la 100 g, în funcție de prezența pielii.

Rețete cu pulpe de pui

Dacă dorești să te informezi despre câte calorii are pulpa de pui în funcție de modul de preparare, ți-am pregătit câteva rețete cu pulpe de pui, cu moduri diferite de gătire a cărnii de pui.

 • Pui la cuptor cu cartofi și usturoi
  Poftești la o pulpă de pui la cuptor și nu știi câte calorii are? Ei bine pulpele de pui la cuptor au o valoare medie nutrițională de 203 kcal la 100 g de carne.
 • Friptură de pui cu mujdei de usturoi
  Vrei să știi câte calorii are pulpa de pui la grătar? Pulpele de pui fripte la grătar pot ajunge la o valoare nutrițională de 226 kcal, în funcție de prezența pielii.
 • Pui Cacciatore
  În rețeta de pui cacciatore, pulpele de pui se rumenesc în tigaie. Ei bine, pulpele de pui prăjite au o valoare nutrițională medie de 173 kcal per 100 g de carne.
 • Pui cu hrean și smântână
  Pulpele de pui fierte, așa cum este și cazul rețetei menționate, au aproximativ 185 kcal la 100 g de carne, însă acesta este numărul de calorii pentru o pulpă de pui fiartă fără piele.

Sperăm că în urma acestui articol să știi, cel puțin cu aproximație, câte calorii are carnea de pui, în funcție de preparatele pe care alegi să le servești celor dragi din familie. Noi îți recomandăm călduros să incluzi carnea de pui în alimentația ta, căci există cu siguranță o mulțime de părți bune ale consumului de carne, în special a celei de pui, provenită din surse de încredere!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane