Piept de pui cu fusilli și legume | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Piept de pui cu fusilli și legume

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
Simplă
Gata în
20 min.
Porții
2

„Un preparat în care savoarea cărnii de pui rumenite, aromele proaspete ale legumelor, textura plăcută a pastelor spiralate și cea crispy a frunzelor de busuioc deep fried (sau de salvie, dacă preferați) se simt, fiecare în parte, foarte bine.” - Chef Marcian Vodnar

Ingrediente

Mod de preparare Piept de pui cu fusilli și legume:

  1. Tăiem bețigașe ardeiul și dovlecelul și păstrăm câteva pentru decor. Restul ardeiului și dovlecelului tăiem cubulețe, pe care le lăsăm deoparte. Tăiem roșiile cherry întâi în patru, apoi pe lat, obținând astfel opt bucăți. Rupem în bucăți mici frunzele de spanac proaspăt. Pisăm usturoiul. Tocăm mărunt ceapa verde și peperoncino.

  2. Tăiem transversal pieptul de pui în 3-4 felii subțiri de aproximativ jumătate de centimetru, pe care apoi le tăiem în fâșii de 4-5 cm lungime.

  3. Punem o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și prăjim bucățile de piept de pui cu usturoiul pisat și peperoncino. Când se rumenesc, adăugăm legumele și lăsăm 1-2 minute. Tragem tigaia deoparte.

  4. Punem la fiert aproximativ un litru și jumătate de apă cu un strop de sare. Când apa fierbe, adăugăm fusilli și lăsăm 7-8 minute. Verificăm că sunt făcute, le scurgem și le turnăm în tigaie, peste legumele și fâșiile de pui rumenite.

  5. Așezăm pe farfurie o porție generoasă de paste și avem grijă ca deasupra să se vadă atât fâșiile de pui, cât și legumele viu colorate. Pentru decor, folosim bastonașele crude de ardei și dovlecel puse deoparte la început. Tot pentru decor putem folosi și frunze verzi de busuioc crispy, pe care le obținem înmuind scurt frunzele în ulei încins. La final, peste întregul preparat, presărăm un pic de ulei de măsline și piper după gust.

Alege vinul potrivit:

Castel Huniade – Riesling, sec

Acest Riesling mineral cu note de fructe proaspete pune în valoare pieptul de pui rumenit, pastele și legumele crocante, dând preparatului o nouă dimensiune gustativă.

„Un preparat în care savoarea cărnii de pui rumenite, aromele proaspete ale legumelor, textura plăcută a pastelor spiralate și cea crispy a frunzelor de busuioc deep fried (sau de salvie, dacă preferați) se simt, fiecare în parte, foarte bine.” Chef Marcian Vodnar

Valori nutriționale/porție

Valoare energetică: 569 kcal Grăsimi: 10 g Carbohidrați: 56 g Proteine: 65 g

Notă: Vesela și tacâmurile care apar în fotografie au fost oferite de Mobexpert.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane