Ciorba radauteana de pui, rețeta tradițională, pas cu pas | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ciorba radauteana de pui, rețeta tradițională, pas cu pas

Rețetă
Simplă
Gata în
150 min.
Porții
12

Ciorba radauteana de pui este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale românești, alături de ciorba de pui à la grec, sora ei „aproape geamănă” sau faimoasa supă de pui cu găluște.

Această rețetă de ciorba radauteana de pui nu este vestită doar pentru gustul său delicios, ci și pentru modul de preparare extrem de simplu și rapid, deci chiar dacă sunteți începători în bucătărie, această rețetă te va face să te simți un adevărat Master Chef, când vine vorba de gust, savoare și prospețime, toate adunate într-o singură rețetă.

Așadar, dacă ești un iubitor al ciorbelor drese cu smântână și vrei să înlocuiești ciorba de burtă cu o rețetă mai slabă în calorii și mai ușoară, ciorba radauteana de pui este cea mai bună soluție! Hai să urmăm împreună, pas cu pas, modul de preparare al acestei delicatese, iar după ce vei încerca rețeta, ne-am bucura mult să ne spui impresiile tale despre rezultatul obținut!

Ingrediente pentru rețeta de ciorba radauteana de pui

  • 1 kg de pulpe și piept de pui Fragedo
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 țelină
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 400 ml smântână
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 50 ml de oțet
  • sare și piper, după gust
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt

Ciorba radauteana de pui

Metoda de preparare pentru rețeta de ciorba radauteana de pui

  1. Pentru început, spălăm bine pieptul și pulpele de pui și le punem la fiert, la foc mic, într-o oală cu 4 l de apă și 3 lingurițe de sare.
  2. Pe măsură ce se formează spuma la suprafață, o îndepărtăm cu grijă, cu ajutorul unei linguri sau cu sita de bucătărie.
  3. După 15 min., adăugăm țelina, morcovii, păstârnacul, ardeiul și ceapa bine curățate și spălate, alături de piperul boabe și frunzele de dafin, apoi acoperim oala cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic, pentru 45 min.
  4. După ce timpul s-a scurs, scoatem legumele și carnea de pui în 2 boluri separate și strecurăm supa de pui.
  5. Tăiem carnea fiartă în bucăți mai mici și o adăugăm în supa strecurată, alături de jumătate dintre legumele fierte, tăiate cuburi.
  6. Într-un bol separat, amestecăm smântâna, gălbenușurile și usturoiul pisat, cu 2-3 polonice din zeama de la supă.
  7. Amestecul de smântână îl încorporăm treptat, în oala cu supă, amestecând ușor, cu o lingură de lemn, apoi pornim focul, la mic, pentru încă 15-20 min.
  8. După gust, adăugăm și oțetul, iar la final, după ce am stins focul, adăugăm pătrunjelul proaspăt tocat.

Secretele unei rețete de ciorba radauteana de pui perfectă

  • Este foarte important ca amestecul de smântână să fie la aceeași temperatură cu supa, atunci când se încorporează. Altfel, vei risca să se taie compoziția.
  • Oțetul, usturoiul și sarea se adaugă în cantități diferite, după gust. Dacă îți plac mâncărurile cu mai mult usturoi, poți adăuga încă 2-3 căței de usturoi pisat.
  • În loc de pătrunjel proaspăt, poți folosi leuștean verde sau tarhon, după cum îți place mai mult.
  • Cu a cealaltă jumătate de legume fierte, poți pregăti o salată simplă, cu maioneză de casă și piept de pui fiert.

    Alte rețete de supă sau ciorbă cu carne de pui

  • Ciorbă de perișoare cu carne de pui
  • Ciorbă de pui cu tăiței
  • Borș de pui

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi