Rețetă de supă de pui cu găluște | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Supă de pui cu găluște

Rețetă
Complexă
Gata în
120 min.

Îți fuge gândul la supa fierbinte care să te încălzească în zilele reci din acest sezon? Avem rețeta perfectă pentru tine: o supă de pui cu găluște, care să-ți trezească amintiri din copilărie. Să știi că nu este deloc greu să obții acele găluște pufoase din griș, așa cum le făcea bunica când erai copil!

Dacă iubești supele și ciorbele la fel de mult ca și noi, atunci te invităm să descoperi în rândurile următoare cea mai simplă și gustoasă rețetă de supă de pui cu găluște. Te asigurăm că nu vei avea nevoie de prea multe ingrediente și nici de experiență prea multă în bucătărie. Și te mai asigurăm că rezultatul este unul de-a dreptul savuros. Iată cum prepari cea mai bună supă de pui cu găluște, după rețeta tradițională!

Ingrediente pentru supă de pui cu găluște

Ingrediente pentru supă de pui

 • 1 bucată Fragedo pui grill
 • 4 morcovi
 • 1 pătrunjel rădăcină
 • 2 cepe
 • 2 lingurițe rase sare
 • 1/2 linguriță piper boabe
 • o legătură de frunze de pătrunjel

Ingrediente pentru găluște

 • 2 ouă mici (50 de grame/ou)
 • 130 g griș de grâu
 • puțină sare

Modalitate de preparare al rețetei de supă de pui cu găluște

Ai toate ingredientele la îndemână? Vom da startul rețetei de supă de pui cu găluște din griș cu prepararea supei de pui aromate. Iată cât de simplu este de preparat!

Prepararea supei de pui

 1. Puiul se tranșează în câteva bucăți, apoi se pune într-o oală încăpătoare (de aproximativ 4-5 litri) alături de ceapa și rădăcinoasele curățate, dar întregi. Se adaugă sare și apă rece cât să umple 80% din oală.
 2. Se pune totul la fiert la foc cât mai mic. La suprafața supei se va forma o spumă care trebuie îndepărtată, de câte ori este nevoie, până nu mai rămâne deloc. Acum putem adăuga și boabele de piper. Lăsăm să fiarbă în continuare, aproximativ o oră. Dacă supa de pui scade prea mult, se poate completa ulterior cu 1-2 căni de apă.
 3. Verificăm zarzavaturile și carnea cu o furculiță și dacă sunt fierte, supa este gata. Adăugăm o legătură de pătrunjel întreagă, mai lăsăm să fiarbă 5 minute și oprim focul.
 4. În final, se vor scoate cu spumiera bucățile de carne și os, precum și zarzavaturile, după care strecurăm supa printr-o sită deasă așezată pe o oală curată și o punem din nou la fiert.

Prepararea găluștelor de pui

 1. Înainte de toate, folosește un cântar de bucătărie, căci nu este bine să facem găluștele de griș „din ochi”, pentru că vor ieși de fiecare dată altfel. Ouăle se vor cântări cu coajă și grișul se va folosi mereu în același gramaj. De asemenea, grișul ales trebuie să fie mai grunjos, nu fin așa cum este făina.
 2. Pregătim găluștele din cele două ouă pe care le batem bine cu o furculiță. Apoi adăugăm treptat grișul și amestecăm ușor până când obținem o pastă omogenă. Adăugăm și puțină sare.
 3. Cu o lingură, formăm găluște pe care le cufundăm în supa care fierbe. Repetăm operațiunea până când introducem în supă toate galuștele. Lăsăm să mai fiarba 3-4 minute, la foc mic. Oprim focul și acoperim supa de pui cu găluște cu un capac pentru câteva minute, apoi servim.
 4. Dacă adăugați o linguriță de apă în compoziția pentru găluște, aceastea vor ieși mai pufoase.
 5. La servirea supei de pui cu găluște de griș pufoase presărăm pe deasupra câteva frunze tocate de pătrunjel, pentru un plus de vitamine, dar și pentru un aspect estetic plăcut.

Informații nutriționale

Supa de pui cu găluște este slabă în calorii, mai cu seamă că 100 g de pui grill Fragedo prezintă următoarele valori nutriționale:

 • 150 kcal
 • 7,4 g de grăsimi, dintre care 2,1 g de acizi grași saturați
 • 0,2 g de glucide, dintre care 0,2 g de zaharuri
 • 20,9 g de proteine
 • 0,15 g de sare

Trucuri pentru o preparare mai ușoară a supei de pui cu găluște

De regulă, pentru supa de pui se folosesc aripile, spatele, gâtul și organele puiului, precum inima și pipota. Astfel, pentru a evita timpul alocat tranșării puiului întreg, poți înlocui puiul grill Fragedo cu un amestec de pui pentru ciorbă Fragedo, ce conține aripi întregi cu vârf și spinări de pui cu piele. De asemenea, pentru o preparare mai ușoară a rețetei de supă de pui cu găluște, poți alege pipote și inimi de pui Fragedo, extrem de simplu de gătit.

Un alt truc pentru o preparare mai ușoară a supei de pui cu găluște este acela de a modela găluștele din griș cu ajutorul unei linguri umezite în prealabil în supa de pui ce fierbe pe foc. În acest fel, compoziția pe bază de griș se va modela mult mai ușor sub forma unor găluște.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane