Bruschete de pui Yakitori cu glazură de miere și ghimbir, servite alături de o salată crocantă de vară | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Bruschete de pui Yakitori cu glazură de miere și ghimbir, servite alături de o salată crocantă de vară

Rețetă
simplă
Gata în
40 min.
Porții
4

Această rețetă de bruschete de pui Yakitori cu glazură de miere și ghimbir va aduce o notă asiatică meselor tale. Dacă ești în căutarea unei metode noi de preparare a cărnii de pui, îți propunem să încerci acest preparat inspirat din bucătăria japoneză. Alături de o salată crocantă de vară, vei obține ușor o masă de prânz ori una de seară sănătoasă și gustoasă.

Secretele acestei rețete constau în prepararea sosului care dă o savoare aparte preparatului, dar și în folosirea unor produse din carne de calitate.

Ingrediente pentru rețeta de bruschete de pui Yakitori

Instrumente:

  • bețe de frigărui din bambus ori metal;

Ingrediente pentru sos

  • o jumătate de cană de apă;
  • 150 ml de sos de soia;
  • două linguri de vin de gătit japonez (mirin);
  • două linguri de oțet din orez;
  • o lingură ori două de miere (după preferințe);
  • o linguriță de ghimbir ras;
  • un grăunte de usturoi;
  • 5 lingurițe de amidon de porumb.

Ingrediente pentru salata crocantă de vară

  • salată verde;
  • o mână de frunze de baby spanac;
  • un ardei gras verde;
  • un dovlecel mic;
  • o legătură mică de pătrunjel verde;
  • ulei de măsline;
  • oțet balsamic;
  • sare și piper după gust.

Metoda de pregătire a rețetei de bruschete de pui Yakitori

  1. Pentru început, se pregătesc frigăruile de pui Yakitori. Se spală carnea, se scurge și se șterge prin tamponare cu prosoape de hârtie, după care se taie în cubulețe de 2-3 cm. Unge cu ulei bucățile de carne, apoi presară-le cu sare și piper și lasă-le deoparte. Bețele pentru frigărui se trec în prealabil prin apă rece ca să nu ia foc pe grătar ori pe grill.

  2. Următorul pas îl reprezintă prepararea sosului pentru rețeta de bruschete de pui Yakitori. Amestecă într-o cratiță mică sosul de soia cu apă, vinul de gătit japonez, oțetul din orez, ghimbirul, usturoiul și amidonul de porumb. Fierbe amestecul timp de un minut, până când sosul devine o compoziție densă. La final, adaugă și mierea. După ce se răcește, transferă sosul într-un bol.

  3. Înfige cubulețele de carne pe frigărui și pune-le pe grătar ori pe grill. Gătește-le aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Folosește o pensulă pentru a unge puiul cu sos, apoi mai frige-l încă 2 minute pe fiecare parte. Procesul poate fi repetat încă o dată. La final, presară ceapă verde și semințe de susan.

  4. Pune feliile de baghetă la prăjit într-o tigaie nonaderentă preîncălzită. După ce ai întors pâinea pe partea cealaltă, unge suprafața acesteia cu puțin sos Yakitori.

  5. Cât timp se gătesc bruschetele de pui Yakitori, prepară și salata crocantă de vară. Spală salata verde și frunzele de baby spanac, apoi pune-le într-un bol. Spală și ardeiul gras verde și dovlecelul după care taie-le în cubulețe și adaugă-le în bol. Pune uleiul de măsline, oțetul balsamic, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare și piper după gust. Amestecă toate ingredientele până se combină toate aromele după preferințele tale.

  6. Așază pe un platou pâinea prăjită cu partea dată cu sos în sus, după care pune deasupra cubulețetele din piept de pui. La final, mai poți presăra puțină ceapă verde.

De unde provine rețeta de pui Yakitori?

Rețeta de pui Yakitori este un preparat de origine japoneză. Cuvântul „Yakitori” înseamnă „pasăre friptă” în limba japoneză. Metoda de preparare presupune tăierea cărnii de pui în bucăți mici de dimensiunea unei mușcături și înșirarea lor pe frigărui.

Carnea este gătită pe grătar, iar sosul se aplică periodic în timpul preparării. De asemenea, se servește cu sosul rămas și se presară semințe de susan la final (opțional).

Sosul pentru puiul Yakitori are la bază o combinație formată din următoarele ingrediente: sos de soia, sos mirin (vin dulce preparat din orez), oțet de orez, ghimbir, zahăr brun ori miere. Combinația exotică dintre dulce și iute este chiar delicioasă!

Alte rețete asiatice cu pui care te pot inspira în bucătărie

Te invităm să prepari și următoarele rețete asiatice pentru a alunga monotonia din bucătărie:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane