Spiedini di pollo – frigărui inspirate de pe plaiurile italiene | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Spiedini di pollo – frigărui inspirate de pe plaiurile italiene

Rețetă
Simplă
Gata în
20 min.
Porții
4

Rețeta de spiedini di pollo este alegerea culinară perfectă pentru zilele când vrei să prepari ceva sănătos, rapid și extrem de gustos. O poți pregăti atunci când iei masa în familie ori când vin prietenii la tine și nu mai știi cu ce să îi impresionezi pe cei dragi. Frigăruile inspirate de pe plaiurile italiene sunt apreciate pentru mirosul irezistibil al ierburilor aromatice, dar și pentru gustul fresh oferit de lămâie. Citește în continuare de ce ingrediente ai nevoie și care este metoda de preparare a rețetei.

Ingrediente pentru rețeta de spiedini di pollo

  • o caserolă de piept de pui dezosat, fără piele Fragedo;
  • două linguri de rozmarin proaspăt tocat mărunt;
  • o lingură de oregano uscat;
  • coaja rasă de la o lămâie;
  • două linguri de ulei de măsline;
  • sare și piper după gust;
  • o lămâie pentru servire;

Instrumente necesare

  • 4 bețe de frigărui din bambus.

Metoda de preparare a rețetei de spiedini di pollo

  1. Spală și tamponează cu prosoape de hârtie carnea de pui, după care taie-o în cubulețe de aproximativ 2-3 cm.
  2. Pune bucățile mici de carne într-un bol, apoi adaugă peste ele restul ingredientelor pentru rețeta de spiedini di pollo: ierburi aromatice, coaja rasă de la o lămâie, ulei de măsline și sare și piper după gust. Amestecă până când se combină toate ingredientele.
  3. Carnea pentru frigărui poate fi folosită imediat ori pusă în frigider măcar pentru jumătate de oră pentru ca marinada să își facă mai bine efectul.
  4. Pune grillul la încâlzit, iar între timp introdu cuburile de pui pe bețele de bambus.
  5. Gătește frigăruile din piept de pui timp de 5 minute pe o parte, apoi respectă același timp și pe partea cealaltă.
  6. Servește frigăruile din piept de pui pe un platou alături de o felie de lămâie și de legume preparate pe grătar. De asemenea, poți servi rețeta de spiedini di pollo și cu cartofi copți, legume la grătar, în lipie alături de humus, orez ori mâncare de năut.

Spiedini di pollo – trucuri utile

Un pas important pe care este indicat să nu îl uiți atunci când pregătești spiedini di pollo este să umezești cu apă bețele din bambus, ca să eviți arderea lor. Taie carnea de pui în bucăți egale pentru a se găti toate în același timp și a obține astfel un rezultat uniform. Pentru ca preparatul să fie mai aromat și mai suculent este recomandat să îl lași în marinadă timp de câteva ore. Carnea de pui va fi mai fragedă și mai gustoasă. Poți să personalizezi rețeta și să folosești și alte ierburi aromatice ori să prepari un sos care să completeze cu succes frigăruile. Spre exemplu, poți să pregătești un sos pe bază de iaurt și lămâie, o combinație simplă, dar gustoasă.

Care este originea rețetei spiedini

Termenul „spiedie” este derivat din italiană din „spiedo” care înseamnă „a pune pe frigare”. Rețeta spiedini își are originea în regiunea italiană Abruzzo, o zonă cunoscută pentru creșterea oilor. Bucătăria locală include multe preparate pe bază de carne de oaie și miel. Metoda tradițională de preparare constă în marinarea cărnii tăiată în bucăți mici și prepararea ulterioară pe grătar sub forma unor frigărui. Spiedini se prepara în trecut mai mult cu carne de oaie, însă în prezent carnea de pui a devenit o variantă populară, fiindcă se gătește mai ușor. Rețeta de marinadă variază dar principalele ingrediente sunt uleiul de măsline, sucul de lămâie și ierburile aromatice. Pot fi testate dressinguri precum: rozmarin, mentă, ulei de măsline și lămâie, oregano, ulei de măsline și zeamă de lămâie proaspăt stoarsă ori pătrunjel, ulei de măsline, fulgi de chili și coajă rasă de citrice.

Alte rețete cu influențe italiene pe care merită să le încerci

Îți prezentăm mai jos câteva rețete cu influențe italiene care te pot inspira în bucătărie atunci când ești în pană de idei:

Rețeta de spiedini di pollo este o mâncare ce poate fi pregătită indiferent de anotimp atât în interior, pe grill, cât și afară, pe grătar. Metoda de preparare este versatilă, astfel că poți combina ingredientele după preferințe.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane