Cum să gătești piept de pui Kiev sau piept de pui umplut cu unt aromat | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Cum să gătești piept de pui Kiev sau piept de pui umplut cu unt aromat

Rețetă
Medie
Gata în
40 min.
Porții
4

Dacă rețetele cu carne de pui se află printre preferatele tale, cu siguranță îți dorești să încerci mereu noi combinații. Îți propunem o rețetă delicioasă – piept de pui Kiev, pe care vei dori să o salvezi în lista ta de preparate culinare de top. Metoda în stil Kiev este o rețetă care implică umplerea pieptului de pui cu unt aromat cu verdeață. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar prepararea este simplă și rapidă. Rezultatul culinar te va încânta de la prima gură: carnea de pui este crocantă la exterior, dar suculentă la interior. Untul aromat cu verdeață introdus în interiorul bucăților de piept de pui este aliatul care te ajută să obții una dintre cele mai gustoase rețete cu piept de pui.

Ingrediente pentru rețeta de piept de pui Kiev

  • 4 fileuri de piept de pui dezosat, fără piele Fragedo;
  • 100g unt la temperatura camerei;
  • 4-5 grăunți de usturoi zdrobiti;
  • o legătură de pătrunjel verde (se pot folosi și alte verdețuri - cimbru, rozmarin, etc);
  • 1-2 ouă;
  • 7 linguri de făină;
  • 7 linguri de pesmet;
  • sare și piper după gust;
  • ulei pentru prăjit.

Metoda de preparare a rețetei de piept de pui Kiev

  1. Rețeta de piept de pui Kiev se începe cu prepararea cremei de unt. Lasă-l să se topească ușor la temperatura camerei. Până când ajunge la starea dorită.

  2. Decojește și pisează grăunții de usturoi, apoi toacă o legătură de pătrunjel verde.

  3. Într-un castron, amestecă untul aflat la temperatura camerei cu usturoi pisat, pătrunjel verde și sare și piper. După ce obții o pastă omogenă, formează un rulou învelit în folie alimentară. Ține-l în congelator până când se întărește, aproximativ un sfert de oră.

  4. Între timp, pregătește carnea de pui. Spală pieptul de pui și creează un buzunar cu ajutorul unui cuțit. Scoate din congelator ruloul din unt și împarte-l în 4 bucăți, câte una pentru fiecare fileu de pui.

  5. Umple săculețul format cu pasta din unt, usturoi, pătrunjel și condimente. Securizează fileurile din piept de pui umplute cu unt cu ajutorul unei scobitori. Lucrează cu atenție astfel încât să nu rupi carnea de pui, altfel untul va curge în tigaie. Condimentează la final cu sare și piper.

  6. Pregătește trei farfurii adânci și pune în fiecare ou bătut, făină și pesmet. Bucățile de piept de pui Kiev se trec pe rând prin făină, ou bătut și la final prin pesmet. Asigură-te că toate fileurile sunt bine acoperite fiindcă au nevoie de o crustă mai groasă.

  7. Pune ulei la încins într-o tigaie. Bucățile de pui umplute cu unt se prăjesc la foc mic, în jur de 6-8 minute pe fiecare parte, până când devine crusta aurie. Rețeta poate fi preparată și la cuptor dacă vrei să eviți prăjirea.

  8. Scoate pieptul de pui Kiev pe un platou acoperit cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

  9. Servește pieptul de pui Kiev cât este cald pentru a te bucura de interiorul aromat în toată splendoarea, alături de garnitura preferată. Îl poți combina la masă cu garnituri precum sote de legume, piure de cartofi, salată simplă de varză, orez, etc.

De unde provine rețeta de piept de pui Kiev

Denumirea preparatului lasă impresia că este vorba despre o rețetă cu rădăcini în bucătăria națională ucraineană. Dar pieptul de pui Kiev a fost gătit prima oară la Moscova, în anul 1910.

Rețeta de piept de pui Kiev a fost preparată în Grand Hotel Europe din Sankt Petersburg, în perioada Rusiei Imperiale, fiind prezentată sub denumirea de „Noile cotlete Mihailov”.

Se spune că bucătarii ruși s-au inspirat din bucătăria Franței și astfel a luat naștere și pieptul de pui umplut cu unt aromat.

Alte rețete cu piept de pui pe care să le încerci

Pieptul de pui nu îți lipsește din bucătărie și adori să prepari mereu noi rețete? Iată mai jos câteva modalități delicioase:

Rețeta de piept de pui Kiev poate fi preparată cu diferite ocazii, de la cinele de weekend petrecute cu familia ori prietenii până la evenimente speciale.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane