Terină de pui cu merișoare și fistic, învelită în bacon | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Terină de pui cu merișoare și fistic, învelită în bacon

Rețetă
Medie
Gata în
100 min.
Porții
6

Terina de pui cu merișoare și fistic este un preparat festiv pe care îl regăsim frecvent ca aperitiv la petreceri. Chiar dacă timpul de preparare este mai mare, rețeta de terină de pui nu este complicată, fiind la îndemână și celor începători în ale bucătăriei, însă poate deveni mai sofisticată în funcție de ingredientele folosite.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TERINA CU PUI ȘI MERIȘOARE

  • 500 carne tocată de pui (poți combina piept de pui și pulpe de pui Fragedo)
  • 300 g bacon fâșii
  • 30 de grame de merișoare sau alte fructe deshidratate
  • 30 g de fistic
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 40 ml coniac
  • 30 g pesmet
  • 50 de grame de unt
  • 4 căței de usturoi presați
  • Sare și piper
  • Condimente după gust: cimbru, rozmarin, pătrunjel, nucșoară, usturoi, boia etc.

METODA DE PREPARARE PENTRU TERINA CU PUI ȘI MERIȘOARE

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator). Unge cu unt un vas dreptunghiular sau o tavă de chec sau cozonac. Tapetează tava cu felii de bacon, permițând feliilor să atârne peste pereții vasului.

  2. Pune într-un bol carnea tocată, gălbenușurile de ou bătute ușor, pesmetul, usturoiul, merișoarele, fisticul, coniacul, condimentele și adaugă sare și piper după gust, după care amestecă bine până obții o compoziție omogenă.

  3. Pune compoziția pentru terină cu pui în tavă și acoperă și partea de deasupra cu felii de bacon, după care acoperă vasul cu hârtie de copt.

  4. Vasul cu terina de pui și merișoare se așază într-o tavă de cuptor în care ai pus apă fierbinte.

  5. Se pune la cuptor timp de o oră, după care înlături foaia de copt de deasupra terinei și o mai lași să se rumenească pe deasupra 15-20 minute.

  6. După ce s-au scurs cele 15 minute, iar baconul este bine rumenit, lasă terina cu pui să se răcească. Se recomandă să nu o tai când este caldă (dacă o poți lăsa peste noapte este ideal). Odată terina răcită complet, taie felii de 2-3 cm și pune-le pe un platou alături de alte aperitive. Aspectul ei este unul deosebit, de aceea terina de pui este un preparat care se folosește adesea la mese festive, precum nunțile.

CUM POȚI VARIA REȚETA DE TERINĂ DE PUI

  • Merișoarele și fisticul oferă o aromă aparte terinei cu pui, însă ele pot fi înlocuite. într-adevăr, combinația de roșu de la merișoare și verde de la fistic se potrivește foarte bine printre straturile de pui, dar la fel de bine poți alege să folosești alte culori.
  • Terina de pui poate conține diverse ingrediente de la ciuperci, măsline, mazăre, morcov, cârnați, smochine, nuci, spanac și orice alte fructe deshidratate preferi.
  • Te poți juca oricât vrei cu straturile. Fie combini ingredientele ca în această rețetă, iar acestea se vor distribui uniform pe toată suprafața terinei, fie poți crea jocuri de culoare și arome, punându-le treptat, în combinație cu carnea.

TERINA DE PUI: SFATURI DE PREPARARE ȘI SERVIRE

Pentru această rețetă de terină de pui, folosește carne fragedă și proaspătă de la Fragedo, astfel vei avea garanția că gustul va fi unul deosebit. Puiul Fragedo este crescut responsabil pentru a avea parte de mese sănătoase și savuroase.

Avantajul preparării terinei de pui cu ocazia unei petreceri este faptul că poate fi făcută cu 3 zile înainte, iar păstrată la frigider, aromele se vor maturiza și se vor intensifica în tot acest timp.

Feliile de terină de pui pot fi servite pe un platou alături de brânzeturi, legume și sosuri, sau murături. Terina cu pui este un fel de mâncare asociat cu bucătăria franceză cu care îți vei impresiona garantat invitații la masa de Sărbători.

ALTE REȚETE CU PUI PE CARE MERITĂ SĂ LE ÎNCERCI

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane