Pui la cuptor cu portocale și ierburi aromatice, un preparat delicios pentru masa de Crăciun | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui la cuptor cu portocale și ierburi aromatice, un preparat delicios pentru masa de Crăciun

Rețetă
Medie
Gata în
100 min.
Porții
8

Dacă simți nevoia unui #CrăciunAltfel, fără mâncăruri grase, care cad greu la stomac, avem o propunere pentru tine: pui la cuptor cu portocală și ierburi aromatice. Fie că este vorba de o masă restrânsă în familie sau de o masă festivă cu mai mulți invitați, acest preparat este perfect pentru masa de Crăciun din multe motive. În afară de cele deja menționate, puiul la cuptor cu ierburi aromatice este delicios, suculent și arată uimitor. Da, ai citit bine, este un preparat aspectuos, ideal pentru o masă festivă!

Așadar, dacă nu ești fanul cărnii de porc sau pur și simplu vrei o schimbare pentru masa de Crăciun din acest an, varianta unui pui la cuptor este întotdeauna câștigătoare. În afară de faptul că se gătește ușor, este potrivit și pentru copii, se potrivește în combinație cu o mulțime de legume.

INGREDIENTE PENTRU PUI LA CUPTOR PENTRU MASA DE CRĂCIUN

 • Un pui întreg grill Fragedo
 • Portocale (și coajă rasă de portocale)
 • Lămâi
 • Morcovi
 • Ceapă
 • Usturoi
 • Rozmarin
 • Salvie (frunze proaspete sau uscate)
 • Cimbru
 • Pătrunjel
 • Unt
 • Sare si piper (după gust)

METODA DE PREPARARE PENTRU PUI LA CUPTOR PENTRU MASA DE CRĂCIUN

Scoate puiul de la frigider cu aproximativ jumătate de oră înainte de gătire, astfel încât să ajungă la temperatura camerei. Șterge puiul de excesul de apă cu un prosop de bucătărie, după aceea preîncălzește cuptorul la 200° C.

Desfă pielea de pe pieptul puiului cu grijă, trecând degetele sub piele sau cu capătul unei linguri. Apoi, masează carnea, atât la interior cât și la exterior, cu sare și piper.

Taie morcovii în bucăți, după care usturoiul în jumătate, apoi ceapa, portocalele și lămâia în sferturi apoi pune-le pe toate în tava de copt. Păstrează câteva felii de portocale și lămâie pentru mai târziu. Pune tava deoparte și ocupă-te de aromarea puiului.

Se toacă mărunt ierburile aromatice (rozmarin, salvie, cimbru și pătrunjel) și se amestecă cu untul topit, peste care se adaugă coaja de portocală.

Cu amestecul obținut, masează exteriorul puiului, apoi întoarce puiul și pune-l pe patul de legume din tavă cu pieptul în sus. Introdu unt topit cu o pensulă și sub pielea desprinsă și peste tot prin interior. La final, adaugă în interiorul puiului feliile de lămâie și portocale păstrate anterior.

Pune puiul la cuptor și lasă-l să se gătească până când pielea de la exterior se maronește și se transformă într-o crustă frumoasă. Timpul de gătit recomandat depinde de dimensiunea puiului. De exemplu, se recomandă ca pentru fiecare jumătate de kilogram de carne să se gătească 30 de minute. De exemplu, dacă puiul tău are 1 kg trebuie să stea la cuptor 1 oră, iar dacă are 2 kg ar trebui să stea la cuptor 2 ore.

TRUCURI PENTRU UN PUI LA CUPTOR PERFECT PENTRU MASA DE CRĂCIUN

Recomandarea noastră este să folosești puiul grill de la Fragedo care va ieși suculent și delicios. Mai ales dacă servești acest pui la cuptor pentru masa de Crăciun, este ok să folosești un unt de calitate, de minimum 65% grăsime.

Folosește ierburi aromatice proaspete în locul celor uscate dacă se poate, deoarece vor avea o aromă mult mai intensă. Pentru mai multă aromă, asezonează puiul cu sare și piper cu 1 oră înainte de a-l introduce la cuptor sau chiar lasă-l peste noapte înainte de a-l găti.

Pentru a te asigura că puiul întreg se gătește bine, chiar și la interior, pune puiul pe grătarul cuptorului, iar dedesubt plasează tava cu legume. Făcând acest lucru, puiul se gătește uniform, pe măsură ce aerul din cuptor circulă în jurul lui și în plus o parte din sos se va scurge în tavă.

Pe de altă parte, un mod mai precis de a ști dacă un pui la cuptor este bine făcut este folosirea termometrului pentru carne.

CE POȚI SERVI CU PUI LA CUPTOR PENTRU MASA DE CRĂCIUN

Cea mai bună friptură de pui la cuptor merge cu morcovi la cuptor, cartofi aurii copți sau orice alt tip de legume coapte.

ALTE REȚETE DE PUI LA CUPTOR IDEALE PENTRU MASA DE CRĂCIUN

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane