Chec aperitiv cu piept de pui pentru masa festivă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Chec aperitiv cu piept de pui pentru masa festivă

Rețetă
Medie
Gata în
60 min.
Porții
6

Acest chec aperitiv cu piept de pui este ideal pentru o masă festivă. Aperitivele ușoare și delicioase sunt foarte căutate în perioada Crăciunului, deoarece este momentul în care ne strângem alături de cei dragi în jurul mesei.

Masa de Crăciun sau Revelion va aduce oamenii dragi în jurul ei, astfel aperitivele festive își vor găsi un loc bine meritat. Recomandarea noastră este un chec aperitiv cu piept de pui delicios și cu un aspect elegant care poate fi pus alături de alte aperitive reci.

INGREDIENTE PENTRU CHEC APERITIV CU PIEPT DE PUI

  • 200 g piept de pui dezosat, fără piele, Fragedo
  • 150 g ciuperci conservate
  • 100 g de iaurt gras
  • 1/2 ardei gras
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 ouă
  • 100 g de făina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Usturoi granulat
  • Mărar
  • Parmezan și susan (opțional)

METODA DE PREPARARE PENTRU CHEC APERITIV CU PIEPT DE PUI

Primul pas este să pregătești tava în care vei coace checul cu piept de pui. Aceasta se unge bine cu unt și se tapetează cu făina sau poți folosi hârtie de copt. Cuptorul se pornește la 180 grade Celsius.

Taie pieptul de pui cubulețe și prăjește-l puțin în ulei de măsline. Presară pe deasupra sare, piper și usturoi granulat. După aceea, mixează ouăle cu puțină sare până se formează spumă, apoi adaugă iaurtul câte puțin amestecând mereu, apoi piperul, făina și praful de copt.

Taie legumele în bucăți micuțe (ciuperci, ceapa verde, ardei) și adaugă-le în compoziție. Folosind o paletă de silicon amestecă până se obține o compoziție omogenă. Compoziția se asezonează după gust cu sare, piper și usturoi granulat. Adaugă în compoziție pieptul de pui, amestecă bine după care toarnă checul în tava de copt.

Deasupra poți presăra puțin parmezan pentru o frumoasă culoare aurie și semințe de susan. Se dă cuptorul la 190°C pentru 40 de minute.

Pentru a ști dacă este gata checul aperitiv cu piept de pui testează cu scobitoarea interiorul acestuia.

După coacere, acest chec aperitiv cu piept de pui și legume se lasă la răcit. După câteva ore, se feliază cu un cuțit bine ascuțit și se așază alături de alte aperitive reci pe masa de sărbători.

Gustul puiului este delicios și plin de savoare deoarece va împrumuta din aroma legumelor și condimentelor folosite, așa că așteaptă-te că toți cei de la masă să-și lingă degetele imediat ce au gustat acest minunat chec!

MODALITĂȚI DE SERVIRE PENTRU CHEC CU PIEPT DE PUI

  • Acest chec aperitiv cu piept de pui poate fi servit ca atare pe post de antreu așezat pe un platou, alături de alte aperitive festive.
  • Feliile de chec de pui pot fi servite pe un platou alături de brânzeturi, chifteluțe sau murături.
  • În același timp poate fi și un preparat pentru micul dejun sau pentru o ieșire la un picnic în aer liber.

ALTE REȚETE CU PIEPT DE PUI PE CARE SĂ LE ÎNCERCI DE SĂRBĂTORI

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane