Tocăniță din pipote de pui cu legume | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Tocăniță din pipote de pui cu legume

Rețetă
Simplă
Gata în
130 min.
Porții
4

Suntem siguri că tocănița din pipote de pui se regăsea deseori în meniul mamei și bunicii tale și este una dintre acele rețete tradiționale care te încântau în vremea copilăriei. Cu timpul, ea a fost dată uitării, în favoarea unor preparate moderne cu pui, poate mult mai arătoase, dar nu neapărat mai gustoase decât clasica tocăniță de pipote.

Într-o avalanșă de nostalgie după mâncărurile copilăriei, ne-am propus să gătim împreună astăzi o gustoasă tocăniță din pipote și inimi de pui. Chiar dacă vei petrece ceva timp în bucătărie, acest preparat gustos și puțin pretențios este extrem de ușor de preparat. Iată cum poți savura și tu aromele copilăriei printr-o delicioasă mâncare de pipote de pui!

Ingrediente pentru tocăniță din pipote și inimi de pui

Din ingredientele din lista de mai jos poți obține 3-4 porții de tocăniță de pipote, însă este discutabil de cât de mult le place tocănița pofticioșilor de la masă. Desigur, cantitățile de ingrediente pot fi modificate în funcție de numărul de porții pe care-ți dorești să-l obții. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru această mâncare de pipote și inimi de pui:

  • 600-650 g de pipote și inimi de pui Fragedo
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei roșu kapia
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1-2 frunze de dafin
  • 2 lingurițe de boia iute
  • 500-600 ml de supă de pui sau apă fierbinte
  • 2-3 linguri de bulion
  • 1 lingură rasă de făină (opțional)
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare pentru rețeta de tocăniță din pipote

Acum că ai toate ingredientele la îndemână, îți vom prezenta în rândurile următoare pașii de preparare a celei mai gustoase tocănițe din pipote după rețeta tradițională. Iată cum o poți prepara!

  1. Înainte de toate, clătește bine organele de pui în apă rece și scurge-le într-o strecurătoare. Verifică dacă pipotele de pui sunt curățate bine de membrana groasă din interior. Cepele se vor curăța, spăla bine și toca. La fel procedezi și cu ardeiul kapia, pe care-l vei toca cubulețe.
  2. Pune într-o cratiță uleiul la încins, la foc mediu. Adaugă apoi ceapa tocată mărunt, alături de un praf de sare. Călește bine ceapa timp de 7-8 minute, amestecând constant, până devine translucidă. Ulterior adaugă și cubulețele de ardei în tigaie și călește-le și pe ele până când se înmoaie.
  3. Când legumele sunt gătite, adaugă pipotele și inimile de pui. Amestecând în continuare, călește pipotele cu legumele până când acestea se deschid la culoare și lasă lichid. Adaugă peste ingredientele din tigaie pudra de boia, piperul și 1 linguriță de sare. Amestecă bine, omogenizând condimentele adăugate.
  4. Toarnă apoi apa fierbinte până când toate ingredientele pentru tocăniță de pipote sunt acoperite cu lichid. Dacă ai la îndemână supă de pui, ar fi ideal să o folosești în locul apei. Adaugă și dafinul, acoperă cratița cu un capa și fierbe tocănița din pipote de pui la foc mic, până când organele de pui se frăgezesc bine.
  5. Tocănița din pipote și inimi nu va avea nevoie să fiarbă mai mult de două ore, timp suficient pentru a se frăgezi carnea de pui. Ideea esențială este ca pipotele și inimile să fiarbă până când se înmoaie bine, pentru a nu avea o consistență cauciucată.
  6. După ce tocănița din pipote de pui și legume a fiert bine, lasă vasul descoperit să clocotească până când ajunge la consistența dorită. Adaugă la final și bulionul. Tot acum se va adăuga și usturoiul zdrobit și se va mai da în câteva clocote. Acum tocănița de pipote după rețeta tradițională este gata să fie servită!

Sfaturi pentru cea mai gustoasă tocăniță din pipote de pui și legume

Acum, la final de rețetă, avem și câteva sfaturi de preparare și de servire pentru tine, în așa fel încât să-i poți surprinde pe cei de la masă cu o rețetă savuroasă. Iată sugestiile noastre:

  • Dacă în timpul fierberii, lichidul din cratiță scade prea mult, poți completa cu jumătate de ceașcă de apă.
  • În cazul în care beneficiezi de o oală sub presiune, poți muta tocănița din pipote în ea, o închizi și cronometrezi aproximativ 45 de minute din momentul în care începe să fâsâie.
  • Tocănița din pipote și inimi de pui se servește fierbinte, alături de o varietate de garnituri. Garnitura noastră preferată va rămâne întotdeauna mămăliga. La fel de bine însă, tocănița de pipote poate fi servită alături de orez simplu, cartofi la cuptor sau macaroane fierte.

Alte rețete savuroase pe care să le încerci

Cu gândul la rețete tradiționale care să amintească de aromele din bucătăria bunicii, îți propunem în cele ce urmează și alte rețete cu pui delicioase pe care să le încerci:

Serviți cu poftă tocănița din pipote alături de cei dragi din familie și vă garantăm că numărul de porții nu va fi niciodată suficient, la cât este de gustoasă. Și te-ai convins de cât de simplu se prepară!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane