Mix de pui și creveți cu spaghete și pesto de fistic | Transavia | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Mix de pui și creveți cu spaghetti și pesto de fistic

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
Medie
Gata în
50 min.
Porții
2

Mix de pui și creveți cu spaghetti și pesto de fistic. Vezi rețeta pas cu pas, ingredientele necesare și valorile nutriționale. Rețetă mediteraneană cu pui, simplă și gustoasă. Încearcă acum!

Pentru mix de pui și creveți cu spaghetti

  • 2 pulpe de pui dezosate, fără piele, Fragedo
  • 75g de creveți decorticați
  • 160g de spaghetti grâu dur, Monte Banato
  • 10g de usturoi tocat mărunt
  • Un peperoncino (chili) uscat
  • 150ml de sos de roșii

Pentru pesto de fistic:

  • 100g de fistic crud
  • 100ml de ulei de măsline extravirgin
  • 50g de parmezan
  • 100g de frunze de busuioc
  • Sare, după gust

Proiect Autentic Romanesc

Mod de preparare:

  1. Preparăm mai întâi pesto de fistic. Decojim fisticul și îl punem în blender împreună cu uleiul de măsline, parmezanul ras sau tăiat cubulețe și frunzele de busuioc. Cum parmezanul este sărat, adăugăm sare doar dacă este necesar. Amestecăm totul la blender câteva secunde, până când obținem un sos omogen.

  2. Spălăm bine creveții sau, dacă sunt congelați, îi decongelăm în apă rece (este falsă ideea că decongelarea în apă caldă e mai rapidă). Tăiem fiecare crevete pe lung și îi scoatem rapid firul închis la culoare de deasupra (intestinul).

  3. Tăiem în cubulețe de jumătate de centimetru pulpele de pui dezosate și fără piele. Zdrobim 2-3 căței de usturoi și îi tocăm mărunt. Tocăm și peperoncino foarte fin.

  4. Într-o tigaie încinsă, în care am turnat o lingură de ulei de măsline, punem usturoiul și peperoncino și lăsăm un minut. Adăugăm puiul tăiat cubulețe, întorcându-l pe toate părțile, și creveții. Amestecăm de câteva ori și adăugăm sosul de roșii. Lăsăm totul la fiert, la foc mic, fără să acoperim tigaia, până când sosul scade și ingredientele se pătrund bine.

  5. Între timp, pregătim pastele. Într-o oală încăpătoare, punem la fiert apa. Pastele au nevoie de apă și spațiu suficiente ca să se pătrundă uniform și să nu se lipească. Regula de bază a dozajului este: 1, 10, 100 – ceea ce înseamnă că punem 1l de apă și 10g de sare (o linguriță rasă) la 100g de paste. Când apa începe să fiarbă, adăugăm întâi sarea, iar apoi spaghetele, pe care le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, în funcție de tipul de paste – în general, spaghetele se fierb 8 minute dacă le preferăm bine făcute sau 7 minute dacă ne plac al dente.

  6. Verificăm că puiul este bine făcut. Punem pastele fierte în tigaie, peste carnea de pui și creveți, reducem focul și amestecăm delicat toate ingredientele, de câteva ori, până când aromele se întrepătrund.

  7. Pe un platou întins, aranjăm cu atenție pastele cu pui și creveți. Pentru ca preparatul să arate mai apetisant, putem să tragem la tigaie, separat, într-o tigaie curată, o căpățână de usturoi tăiată în două și una-două roșii cherry. Tot pentru decor, putem folosi fulgi de parmezan, cimbru sau oregano. La final, peste întregul preparat, turnăm din belșug pesto de fistic, care va completa gustul mediteraneean al acestui fel de mâncare simplu de realizat, dar atât de gustos.

  8. Un sfat: dacă ne rămâne sos de pesto, care oxidează rapid, putem să-l punem într-un borcan, acoperit cu un pic de ulei de măsline – care va crea o peliculă ce va împiedica oxidarea – și să-l păstrăm la frigider până la 30 de zile.

Urmărește pașii aici:

Chef Marcian recomandă folosirea cărnii de pui de calitate, așa cum este și cea de la Fragedo: „Este o carne sănătoasă, conține mai puține grăsimi, este foarte versatilă, se poate găti ușor în multe feluri, este albă și moale, ceea ce o face preferata copiilor și a celor mai în vârstă.”

Alege vinul potrivit: Castel Huniade – Fetească Regală, demisec

Pentru a acompania acest preparat, am ales o Fetească Regală vinificată demisec. Acest soi românesc complex, cu note florale și o structură plină de personalitate, îl recomandă pentru a întregi cocktail-ul aromatic propus de șeful bucătar.

„Un preparat tipic mediteraneean din categoria mari e monti (mare și munte), care îmbină în mod creativ ingrediente precum creveții, puiul, roșiile, spaghetele, usturoiul, sosul de pesto și ierburile aromatice. Folosirea împreună a creveților și puiului este poate inedită pentru noi, dar merită, cu siguranță, încercată!” Chef Marcian Vodnar

Valori nutriționale/porție (cu 50ml ulei)

  • Valoare energetică: 1.365 kcal (1.159)
  • Grăsimi: 93g (68)
  • Carbohidrați: 79g (79)
  • Proteine: 65g (65)

Notă: Vesela și tacâmurile care apar în fotografie au fost oferite de Mobexpert.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane