Pulpe de pui superioare Fragedo la cuptor, glasate cu miere de tei
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
Medie
Gata în
30 min.
Porții
2
Pentru această rețetă, am folosit o tehnică esențială numită cauterizare, care se produce în prezența zaharurilor. E un fenomen care se datorează interacțiunii dintre zahăr și proteine în timpul procesului de gătire, având ca rezultat o crustă care amplifică plăcerea gustativă. De aceea, am folosit mierea Aurum și produsele lactate Artesana - Chef Marcian Vodnar
Se prepară o tempura pentru salvie, amestecându-se într-un bol făina, sarea și apa minerală.
Pulpele de pui cu piele se asezonează cu sare și piper, se ung cu unt, apoi cu miere de tei. Se adaugă ierburile aromatice.
Se pune un cubuleț de unt în tigaie și o căpățână de usturoi tăiată în două, cu capul în jos. Se adaugă rozmarin și salvie, împreună cu pulpele pregătite mai devreme. Se trece tigaia la cuptor timp de 20 min., la 180 grade. După 10 minute, se întorc pulpele pe partea cealaltă.
Între timp, crema de brânză de capră, smântâna, iaurtul și laptele se amestecă într-un bol, se omogenizează cu o spatulă și se adaugă sarea de mare.
Frunzele de salvie se trec prin tempura pregătită anterior și se rumenesc în ulei încins.
Pentru servire, se pun pulpele scoase din tigaie pe o farfurie, se face o quenelle din amestecul de brânză, se adaugă jumătatea de căpățână de usturoi și 2-3 bucăți din salvia rumenită. Pâinea se freacă cu usturoi și se adaugă și ea în farfurie. Se finisează cu microplante de mazăre și un firicel de ulei de măsline. Deasupra se presară ciocolată amăruie mărunțită și chives tocat mărunt.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.