Gulaș cu pulpe de pui Fragedo, legume de sezon, sos de roșii cu ardei kapia și smântână
Rețetă
MEDIE
Gata în
60 min.
Porții
2
"Pregătit în mod tradițional cu carne de porc, gulașul din această rețetă este unul reinterpretat cu pui, pentru o versiune mai lejeră." Chef Marcian Vodnar
se toacă ceapa, care se călește într-o tigaie cu puțin ulei; se asezonează cu sare
se iau pulpele de pui și se taie carnea fâșii, apoi se adaugă în tigaie
se toarnă sosul de roșii cu ardei kapia și se completează cu puțină apă
se aromatizează cu puțin usturoi
într-un bol se bat două ouă, se sărează și se adaugă făina, puțin câte puțin; se amestecă viguros cu telul până când se obține o compoziție din care se pot forma găluște
se adaugă puțină apă peste carne, pentru a se dilua sosul și se asezonează cu sare
se formează găluște de făină, care se pun rând pe rând la fiert în sos
se iau câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt și se presară peste gulaș; se servește cald, cu puțină smântână deasupra.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
IMplict Merlot de la Cramele Recaș îmbogățește experiența gustativă a acestui gulaș tradițional, adăugând un strat catifelat de fructe roșii și taninuri fine, care se împletesc perfect cu aromele intense ale sosului de roșii cu ardei kapia și carnea fragedă de pui. Textura vinului echilibrează savorile smântânii și găluștelor, transformând fiecare porție într-o experiență culinară reconfortantă.