Tașche cu ou, zabaione cu șofran, marmeladă, alune de pădure trase în ciocolată și quenelle de cremă de brânză aromatizată cu lămâie și scorțișoară
Rețetă
MEDIE
Gata în
60 min.
Porții
2
“Un alt fel de desert, realizat din două ingrediente folosite în mod obișnuit la preparatele sărate: pastele și șofranul. Sfat: pentru un zabaione reușit, este foarte importantă încorporarea aerului în compoziția de ou prin mișcări energice.” Chef Marcian Vodnar
luăm 5 gălbenușuri și le punem împreună cu 5 linguri de zahăr într-un bol
adăugăm semințele de la o păstaie de vanilie
mergem cu bolul deasupra apei și, cu ajutorul unui tel, amestecăm continuu până când compoziția începe să se îngroașe; totul durează aprox. 20-25 min.
adaugăm pistil de șofran, apoi amestecăm în continuare
punem pastele la fiert
luăm crema de brânză, peste ea radem coaja de la o lămâie și amestecăm apoi cu 1 praf de scorțișoară
tocăm alunele de pădure trase în ciocolată
scoatem pastele și le scurgem de apă
facem plating: așezăm pastele pe farfurie, punem deasupra sosul zabaione, adaugăm alunele tocate, pistil de șofran, zmeură, 1 quenelle de cremă de brânză, o linguriță de marmeladă, decorăm cu flori comestibile și servim cu bucurie
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
Notele de lămâie și scorțișoară specifice acestui desert se vor îmbina ideal cu aromele intens florale și fructate ale vinului Conacul Ambrozy Sauvignon Blanc: un vin dulce, destinat deserturilor fine, ce va duce întregul preparat la rang de artă culinară.