Într-o tigaie se toarnă puțin ulei și se încălzește orezul.
Se toarnă un polonic din stock-ul de pui peste câteva firicele de șofran și se face o infuzie, care se adaugă peste orez. Se continuă gătirea orezului, turnând succesiv peste el câte un polonic din stock-ul de pui și se amestecă.
Se toacă sparanghelul și se adaugă peste orez.
În timp ce orezul fierbe, se adaugă și bucățelele de pui și se amestecă.
Într-un bol, se amestecă laptele cu iaurtul și smântâna.
Când orezul este gata, se toarnă amestecul de lactate peste el.
La final, se rade parmezan deasupra, se finisează cu roșii deshidratate tocate mărunt, se presară câteva alune cu wasabi, se decorează cu microplante și se servește fierbinte.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
IMplict Sauvignon Blanc de la Cramele Recaș adaugă un strat de prospețime acestui risotto cremos, infuzat cu șofran și sparanghel, subliniind eleganța fiecărei arome. Notele sale citrice și de fructe verzi se potrivesc perfect cu delicatețea orezului și intensitatea subtilă a roșiilor deshidratate, completând armonios savoarea complexă a preparatului.