Pui grill la cuptor cu legume și salată de varză roșie | Transavia | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui grill cu legume la cuptor și salată de varză roșie

Rețetă
Mediu
Gata în
135 min.
Porții
4

Ingrediente

  • Un pui grill de micro-fermă crescut lent Libertan
  • 5-6 cartofi (pentru cuptor, cu coaja roz)
  • 1 zucchini
  • 2 morcovi
  • 10 roșii cherry
  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2 cepe roșii
  • O varză roșie
  • Oțet de mere
  • Ulei de măsline
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru
  • Sare, piper

Valori nutriționale/porție

  • Valoare energetică: 507 kcal
  • Grăsimi: 21g
  • Carbohidrați: 25g
  • Proteine: 56g

Modalitate de preparare

  1. Pregătim amestecul de condimente pentru pui și legume: într-un bol, amestecăm 2 lingurițe de sare, o linguriță de cimbru, o linguriță rasă de piper negru proaspăt măcinat și o linguriță de boia dulce.
  2. Masăm bine puiul grill, pe dinafară și pe dinăuntru, cu ulei de măsline și apoi cu o parte din amestecul de condimente. Curățăm o căpățână de usturoi, iar cățeii îi punem în interiorul puiului. Îl lăsăm deoparte cât tăiem legumele.
  3. Avem grijă să pregătim o cantitate totală de legume egală cu greutatea puiului – aproximativ 1,8-2kg. Tăiem în bucăți de 3-4cm cartofii, zucchini, morcovii, ceapa. Roșiile cherry le lăsăm întregi. Amestecăm legumele cu restul de condimente.
  4. Așezăm legumele într-o tavă unsă cu foarte puțin ulei de măsline și, deasupra acestora, puiul. Putem să tăiem în jumătăți pe orizontală celelalte căpățâni de usturoi, cu tot cu coajă, sau să folosim cățeii de usturoi curățați. Acoperim totul cu folie de hârtie specială pentru copt și lăsăm la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 1 oră. După acest interval verificăm puiul și ridicăm temperatura la 200°C pentru încă o oră. Cu 15 minute înainte de a fi gata, putem să adăugăm un pahar de vin alb. De asemenea, dacă dorim un pui cu o crustă mai crocantă, scoatem folia în ultimele 15 minute.
  5. Pentru servire, putem să pregătim o salată de varză roșie. Tăiem varza fideluță și o amestecăm cu sare, ulei de măsline și un strop de oțet de mere.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi