Aripioare de pui marinate cu sos barbeque și porumb copt | Transavia | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Aripioare marinate BBQ cu porumb copt

Rețetă
Greu
Gata în
70 min.
Porții
3

Ingrediente

  • O caserolă Mix de aripioare de pui marinate, picante & barbeque
  • Fragedo Deli Barbeque
  • 3-4 știuleți de porumb de copt
  • Ardei iuți multicolori
  • 5-6 cartofi medii
  • Pudră de usturoi
  • Boia dulce
  • O salată verde
  • 5-6 roșii cherry
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • 2-3 ridichi
  • Mărar
  • Unt
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper

Valori nutriționale/porție

  • Valoare energetică: 717kcal
  • Grăsimi: 40g
  • Carbohidrați: 45g
  • Proteine: 56g

Modalitate de preparare

  1. Pentru un platou simplu și rapid de preparat, dar spectaculos, alege acest mix grill de aripioare de pui de la Fragedo picante și gata marinate. Poți folosi în paralel un grill electric și grătarul de la cuptor (cu o tavă dedesubt). Dacă cuptorul este suficient de încăpător, poți prepara totul în cuptor, la grătarul acestuia și în tăvi suprapuse.
  2. Rupem în două fiecare știulete. Putem coace porumbul direct pe grill sau la cuptor, cu un pic de unt. Când e gata, presărăm pe el un amestec de apă cu sare – apa se va evapora și sarea va rămâne pe porumb distribuită uniform. Îl ținem acoperit până la servire.
  3. Scoatem carnea din frigider cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a fi gătită. Încingem bine grill-ul la 200°C și îl ungem cu o bucățică de slănină. Aripioarele de pui sunt deja marinate, dar le putem pulveriza cu un pic de ulei înainte de a le așeza pe grill. Atenție, ca să se pătrundă bine și să nu se ardă, aripioarele nu trebuie să se suprapună și trebuie întoarse de pe o parte pe alta. În 45 de minute, după ce verificăm că sunt bine rumenite, le scoatem pe un platou.
  4. Cât se gătește puiul, ne ocupăm de cartofi. Tăiem cartofii întâi în jumătate, iar apoi în câte 3 felii groase, ca niște bărcuțe. Îi pulverizam cu ulei și îi dăm printr-un amestec de sare, piper, boia dulce și pudră de usturoi. Într-o tavă pe care am întins hârtie de copt, așezăm cartofii astfel încât să nu se suprapună. Îi punem la cuptorul preîncălzit la 210°C timp de 15-20 de minute, apoi îi întoarcem pe partea cealaltă, până se pătrund. După 35-40 de minute vor fi gata: crocanți la exterior și pufoși la interior.
  5. Pregătim o salată simplă: foi de salată rupte cu mâna, una-două cepe verzi, ardei iute, roșiile cherry și 2-3 ridichi, toate tăiate rondele, ulei de măsline, sare, piper, mărar verde.
  6. Acest mix grill de aripioare de pui marinate este spectaculos dacă este montat pe un platou din care să se poată servi fiecare după pofta inimii.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi