Pui Wellington reinventat | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui Wellington reinventat

Rețetă creată de IACOB DIANA
Rețetă
complexă
Gata în
90 min.
Porții
6

Un antreu delicios din pulpe de pui dezosate Fragedo, acoperite cu un amestec divin de ciuperci pleurotus si praz, toate îmbracate într-un delicat aluat fraged.

  • 600 g pulpe de pui dezosate Fragedo
  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 1 praz
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri usturoi marinat cu chilli
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 legătură mărar proaspăt
  • 1 pachet aluat foietaj simplu
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce
  • Turmeric
  • Curry
  • Rozmarin
  • Oregano

Tăiem prazul în rondele fine, iar ciupercile în fâșii, pe care le transformăm apoi în cubulețe. Tocăm mărunt pătrunjelul și mărarul și separat cei patru căței de usturoi, ingrediente pe care le vom încorpora la final în amestecul de ciuperci si praz. Încingem o lingură de unt într-o tigaie si adaugam prazul, învartind cu grijă, până când acesta devine auriu și fraged. Adăugam ciupercile cubulețe si le înăbușim la foc mediu, amestecând din când în când, până când lichidul se evaporă. Când compoziția se leagă, adaugăm verdeața și usturoiul și asezonăm cu sare si piper după gust. Lăsăm amestecul să se răcească și ne ocupăm de pui.

Pulpele Fragedo se spală cu grijă și se așază pe un prosop de hârtie la zvântat. Apoi se taie în jumătăți și se condimentează cu sare, piper negru, boia dulce, turmeric, curry, usturoi marinat cu chilli, oregano și rozmarin și se stropesc cu ulei de măsline. Toate-s după gust și pofta inimii. Pregătim o tigaie în care punem la sfârâit o lingură de unt și adaugăm puiul cu mirodenii. Il gătim la foc mediu 10 minute când pe-o parte, când pe cealaltă, până când se rumenește. Il scoatem și îl punem la răcit pentru 10 minute.

Încingem cuptorul la 200 de grade Celsius și ne pregătim de partea finală.

Desfacem aluatul fraged pe masa de lucru și îl ungem cu oul bătut. Întindem uniform amestecul rece de ciuperci și praz, lăsând libere capetele aluatului. Așezăm la unul dintre capete pulpele de pui tăiate cubulețe și rulăm cu grijă.

Îndoim colțurile și le sigilăm, pentru ca întreaga compoziție să rămână învelită în aluatul de foietaj. Punem ruloul într-un vas de yena sau într-o tavă îngustă unse în prealabil, trecem pensula prin oul bătut și îl întindem peste aluat. Apoi îl dăm la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când crusta capătă culoarea aurie.

Scoatem rulada si o lasăm la răcit pentru o oră și o servim cu o linguriță de dulceață de ardei iute sau cu un sos picant. Este cea mai delicioasă rețetă de pui pe care ar fi păcat să nu o încercați.

Poftă bună!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi