Clătite cu carne de pui și cașcaval la cuptor | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Clătite cu carne de pui și cașcaval la cuptor

Rețetă
Simplă
Gata în
40 min.
Porții
6

Știm că atunci când spui clătite te gândești la delicioasele crepes franțuzești sau la celebrele pancakes din bucătăria americană, însă noi încercăm să transformăm de fiecare dată puiul în vedeta farfuriei, așa cum te-am obișnuit. Prin urmare, astăzi vom prepara împreună câteva delicioase clătite cu carne de pui, după o rețetă pe cât de simplă, pe atât de savuroasă.

Aceste clătite cu carne de pui sunt ideale atât ca aperitiv la mesele în familie, cât și pentru un mic dejun copios. Dulcele pare întotdeauna mai tentant, însă și această rețetă de clătite sărate îți va răsfăța papilele gustative. Acestea fiind spuse, dragi pofticioși, hai să gătim împreună aceste clătite umplute la cuptor!

Ingrediente pentru clătite cu carne de pui

Din ingredientele propuse în lista de mai jos vor rezulta 6 porții de clătite la cuptor cu carne și cașcaval. Desigur, dacă sunt mai mulți sau mai puțini pofticioși la masă, poți adapta cantitățile în funcție de numărul de persoane. Iată de ce vei avea nevoie pentru clătitele cu carne de pui:

  • 600 g de piept de pui Fragedo
  • 6 ouă
  • 700 ml de lapte
  • 100 g de unt topit
  • 400 g de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 500 g de smântână
  • 200 g de porumb fiert
  • 4 ardei capia copți
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 12 felii de cașcaval
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare pentru clătite cu carne la cuptor

Propunerea noastră de clătite aperitiv sau clătite pentru mic dejun, ce are la bază pieptul de pui te va surprinde în cel mai plăcut și delicios mod, atât prin gust, cât și prin ușurința cu care se prepară. Descoperă în continuare cum poți prepara și tu cele mai delicioase clătite cu carne de pui și cașcaval la cuptor!

  1. Amestecă într-un bol ouăle, laptele, făina, untul topit și un praf de sare. Din acest amestec va rezulta compoziția pentru clătitele tale la cuptor. Coace clătitele într-o tigaie antiaderentă, în mod clasic, pe ambele părți, apoi scoate-le pe o farfurie. Îți recomandăm să acoperi farfuria cu un capac, pentru a păstra clătitele moi până când vine vremea montării.
  2. Ia pieptul de pui Fragedo și așază-l într-o tigaie încinsă, sărându-l după gust. Rumenește bine bucățile de piept de pui pe ambele părți, în așa fel încât să fie bine pătruns. Când s-a gătit suficient, scoate-l pe un tocător de lemn.
  3. Toacă cubulețe ardeii capia copți, legătura de pătrunjel și pieptul de pui pe care tocmai l-ai rumenit. Pune toate aceste ingrediente într-un bol larg și adaugă peste ele smântâna, alături de porumbul fiert și un praf de sare. Omogenizează bine toate ingredientele pentru umplutura clătitelor la cuptor.
  4. Ia apoi fiecare clătită în parte și pune câte o lingură de umplutură în fiecare, apoi împachetează-le în formă de pătrat.
  5. Pune apoi o hârtie de copt într-o tavă de cuptor și așează peste aceasta clătitele cu carne de pui. Deasupra fiecărei clătite pune câte o lingură de smântână și câte o felie de cașcaval.
  6. Dă tava cu clătite la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. La final, savurează cele mai gustoase clătite cu carne de pui la cuptor, adăugând pe deasupra puțină smântână și ceapă verde tocată.

Ponturi utile pentru clătite la cuptor delicioase

Avem pentru tine și câteva ponturi pentru prepararea clătitelor cu carne de pui și cașcaval. Iată sugestiile noastre de preparare și servire:

  • Dacă ai alte preferințe sau există un ingredient pe care ți-ai dori să-l incluzi în rețeta de clătite la cuptor, nu ezita să experimentezi. Folosește-ți imaginația și gătește clătite delicioase!
  • În ceea ce privește cașcavalul, află că poți folosi la prepararea clătitelor orice tip de brânză care se topește ușor. De pildă, Emmentaler sau Cheddar sunt alegeri excelente pentru aceste clătite cu cașcaval.
  • Dacă dorești un plus de consistență și un gust savuros, poți adăuga și bacon în această rețetă. Fie că alegi să adaugi bacon crocant în umplutura pentru clătite, fie că alegi să învelești clătitele în bacon, gustul acestei rețete cu carne de pui la cuptor va fi demențial.
  • O alternativă excelentă pentru gătirea clătitelor, în cazul în care nu dorești să le introduci la cuptor, poate fi și sandwich maker-ul. Desigur, în acest caz, cașcavalul și smântâna vor trebui adăugate în interiorul clătitelor.
  • Ca modalități de servire a clătitelor cu carne de pui, află că acestea pot fi servite alături de legume proaspete, așa cum sunt roșiile sau castraveții. De asemenea, poți alege să înlocuiești ceapa verde tocată cu puțin pătrunjel sau mărar proaspăt tocat. Chiar și sosurile de ketchup sau maioneză pot fi alegeri excelente de servire. Pentru un plus estetic la micul dejun, poți așeza câte un ou ochi moale deasupra fiecărei porții de clătite.

Alte rețete cu pui savuroase pe care să le încerci

Așa cum facem de fiecare dată, îți vom oferi și alte câteva rețete cu pui delicioase pe care să le prepari pentru cei dragi. Iată ce rețete mai poți încerca:

Chiar dacă asociezi clătitele cu gustul dulce, a venit momentul să dai o șansă și acestei rețete de clătite sărate. Te asigurăm că este un preparat consistent, care se gătește extrem de rapid și care îi va surprinde pe toți cei dragi din familie. Acceptă provocare Transavia și pune clătitele într-o altă lumină!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane