Tochitură de pui cu mămăligă - o rețetă delicioasă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Tochitură de pui cu mămăligă - o rețetă delicioasă

Rețetă
Simplă
Gata în
60 min.
Porții
6

Bucătăria românească include foarte multe preparate delicioase, îndrăgite de toată lumea și pe care niciun mesean, oricât de mofturos ar fi, nu le va refuza niciodată. Unul dintre aceste preparate este, cu siguranță, tochitura. Carne fragedă, combinată cu un sos roșu plin de arome și numai bun de înmuiat mămăliga în el - o masă simplă, dar pe atât de savuroasă. Ca și în cazul multor altor mâncăruri, există o mulțime de rețete, ale căror ingrediente și mod de preparare vor varia de la o regiune la alta, chiar și de la un bucătar la altul. Probabil și familia ta are o rețetă anume de tochitură care nu dă greș niciodată. Asta nu înseamnă că nu poți încerca una nouă din când în când. Ți-am pregătit o rețetă de tochitură de pui cu mămăligă foarte simplu de preparat și de adaptat pentru a sătura și oaspeții neașteptați și care va dispărea din farfurie înainte să-ți dai seama.

Ingrediente

Pulpe de pui

Pentru tochitură vei avea nevoie de:

  • 500 g de pulpe dezosate de pui Fragedo;
  • 2 cepe mari;
  • 50 ml de ulei;
  • 300 ml de sos de roșii;
  • 1 ardei gras galben;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • 1 ceașcă de vin alb sec;
  • 2 căni de apă;
  • Sare;
  • Piper;
  • Boia de ardei (iute sau dulce, după preferințe).

Cum o tochitură fără mămăliga nu are același farmec, vei mai avea nevoie de:

  • 1 cană de mălai;
  • 4 căni de apă;
  • 1 linguriță de sare.

Mod de preparare:

Malai si dovleac

Dacă ai adunat toate ingredientele, este timpul să trecem la următoarea etapă, cea a preparării acestei delicioase rețete. Tradițional, tochitura se gătește în ceaun, la foc de lemne. Cum aceste condiții nu sunt ușor de îndeplinit, o tigaie mare, încăpătoare, tip wok, și aragazul sunt suficiente.

  • Încinge uleiul în tigaie și adaugă carnea de pui, tăiată în bucăți potrivite. Condimentează cu sare și piper. Las-o pe foc până își schimbă culoarea, fără a uita să amesteci din când în când;
  • Între timp, toacă ceapa julienne (fideluță) și ardeiul în fâșii. Adăugă-le în tigaie și amestecă bine. Acoperă cu un capac și lasă pe foc până se înmoaie legumele;
  • După 5-10 minute, adaugă sosul de roșii, foile de dafin, vinul, apa și boiaua de ardei; amestecă bine, acoperă tigaie și lasă totul să fiarbă la foc mic 15 - 20 de minute;
  • Adaugă usturoiul pisat și mai condimentează cu sare și piper, dacă este nevoie; lasă totul să fiarbă până când sosul ajunge la consistența dorită.

Când este gata, oprește focul și lasă tochitura deoparte până preparăm mămăliga:

  • Pune apa la fiert împreună cu sarea;
  • Când clocotește, dă focul la mic și adaugă mălaiul treptat; nu-l pune pe tot o dată în oală dacă nu vrei o mămăligă cu cocoloașe; continuă să fierbi, amestecând bine cu un tel, timp de aproximativ 20 de minute.

Gata! Tot ce îți mai rămâne de făcut este să inviți pe toată lumea la masă.

Sugestii de personalizare a rețetei

Ca multe alte rețete românești, și cea de tochitură poate fi personalizată cu ușurință, prin ajustarea ingredientelor, pentru a se potrivi gusturilor celor cărora urmează să fie servită. Dacă își place foarte mult ceapa, de exemplu, poți adăuga liniștită încă una. Dacă nu te numeri printre persoanele cărora le place usturoiul, adăugă mai puțin sau chiar deloc. Mai poți folosi orice alte condimente dorești și sosul de roșii poate fi înlocuit cu roșii proaspete, pastă de tomate sau bulion. În loc de pulpe de pui, ai putea folosi piept sau aripioare de pui. Nu am uitat că tochitura se servește cu ouă și brânză rasă deasupra. Le poți adăuga și tu, dacă așa dorești.

Alte rețete delicioase pe care ai putea dori să le încerci

Dacă îți place combinația de carne de pui cu sos alb sau roșu, iată câteva rețete ți-ar putea încânta papilele gustative:

Dacă ai poftă de un preparat special, cu arome diferite de cele întâlnite în bucătăria românească, trebuie neapărat să încerci rețetele noastre de:

Carnea de pui este extrem de versatilă, la fel de delicioasă atunci când preparată simplu, pe grătar, sau, ca în cazul de față, drept ingredient principal al unei tochituri numai bune pentru o masă în familie sau cu prietenii. Încearcă rețeta noastră data viitoare când nu mai știi ce să gătești și, cu siguranță, vei descoperi că este una pe care vei dori să o mai prepari și altădată. Poftă bună!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane