Pate de ficat de pui făcut în casă: Rețetă simplă și rapidă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pate de ficat de pui făcut în casă: Rețetă simplă și rapidă

Rețetă
Ușoară
Gata în
30 min.
Porții
4

Nu știm dacă și vouă vi se întâmplă la fel, însă nouă ne place la nebunie pateul de ficat de pui, motiv pentru care îl și preparăm destul de des, mai ales că pateul din comerț conține tot soiul de minunății. Și vestea bună este că pateul de pui poate fi preparat destul de ușor la tine în bucătărie, atâta vreme cât ai la îndemână ingredientele necesare.

Dacă ești părinte, rețeta de pate de ficat de pui poate fi unul dintre cele mai bune trucuri pentru a-l convinge pe cel mic să mănânce ficat de pui. Mai mult, poți folosi pateul de ficat pentru a prepara ouă umplute delicioase, în afara de clasicul mod de a-l întinde pe felii de pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor. Iată cât de simplu poți găti această rețetă de pate de casă!

Ingrediente pentru pate de ficat de pui

Te întrebi care sunt ingredientele pentru rețeta de pate din ficat de pui? Ei bine, pentru a prepara nici mai mult, nici mai puțin de 4 porții de pate de ficat de casă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de ficat de pui refrigerat Fragedo;
  • 75-100 g de unt;
  • 100 ml de smântână lichidă;
  • 1-2 cepe tocate mărunt;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 linguriță de cimbru uscat;
  • 4-5 linguri de ulei;
  • Sare, după gust.

Mod de preparare al rețetei de pateu de casă

  1. Acum că ai la îndemână toate ingredientele de care ai nevoie, hai să preparăm împreună cel mai bun pateu din ficat de pui. Iată care sunt etapele de preparare ale acestui deliciu: Pune o tigaie pe foc mediu și adaugă în ea uleiul, alături de câteva cubulețe de unt. Lasă untul să se topească, în timp ce amesteci ușor cu o lingură din lemn. Poți alege să adaugi doar unt în tigaie, însă trebuie să ai grijă ca acesta să nu se ardă.
  2. Când untul s-a topit complet, adaugă în tigaie ficatul de pui, curățat, spălat și scurs bine în prealabil. Lasă ficățeii de pui să se prăjească ușor, în așa fel încât să-și schimbe culoarea.
  3. Când ficatul de pui capătă o culoare maronie, adaugă în tigaie ceapa tocată mărunt, usturoiul și cimbrul, apoi amestecă bine toate ingredientele. Lasă totul să se călească bine la foc mic, până când ceapa se înmoaie și devine translucidă. În tot acest timp, amestecă continuu cu o lingură, pentru a te asigura că amestecul nu se lipește.
  4. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă în tigaie și pătrunjelul tocat mărunt, urmând să-l călești și pe acesta puțin, alături de restul ingredientelor. Oprește apoi focul și lasă ficatul de pui să se răcorească timp de 5-10 minute.
  5. După ce s-a răcorit suficient, transferă toate ingredientele într-un bol. Adaugă peste ingredientele din bol sare, câteva ierburi aromatice, restul de unt și puțin din smântâna dulce. Cu ajutorul unui mixer vertical, transforma întreaga compoziție pentru pate de ficat de pui în pastă. Dacă dorești un pate de pui cu o textură mai lichidă, poți adăuga mai multă smântână în compoziție.
  6. Lasă pateul din ficăței de pui la frigider peste noapte și servește ziua următoare.

Mod de păstrare și servire al pateului de ficat de pui

Atâta timp cât pateul de ficat de pui rămâne în recipientul în care a fost turnat și este acoperit cu un strat de unt, care se va solidifica și se va transforma într-o peliculă izolatoare, acesta poate fi păstrat la frigider chiar și pentru o lună de zile. Odată ce s-a început, pateul de pui este bine să se consume cât mai repede.

Pateul de casă se va servi rece, cu felii de pâine proaspătă sau prăjită. De asemenea, el poate fi folosit și pentru umplutura unor ouă umplute sau poate fi amestecat cu unt spumat pentru decorarea unor tartine la mesele festive. Există atât de multe opțiuni delicioase de a servi pate de ficat de pui încât nu te vei putea limita la una singură și vei dori să le încerci pe toate!

Alte rețete savuroase pe care să le încerci

Așa cum obișnuim de fiecare dată, nu ne putem rezuma să-ți prezentăm o simplă rețetă de pate de piept de pui, fără să venim cu o serie de alte rețete gustoase cu pui pe care să le încerci. Iată cu ce rețete îi mai poți încânta pe cei dragi:

Te-ai convins de cât este de simplu să prepari pate de piept de pui după rețeta clasică? Încântă-i pe toți cei din familie cu cel mai gustos pateu pe care l-au gustat vreodată și impresionează-i pe invitați cu cele mai bune ouă umplute la mesele de sărbătoare. Este atât de simplu să-i convingi de talentele tale culinare!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi