Ghiveci de legume cu pulpe de pui | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ghiveci de legume cu pulpe de pui

Rețetă
Ușoară
Gata în
100 min.
Porții
6

Ușor, ușor, ne apropiem de venirea toamnei și ce poate fi mai aromat la începutul acestui sezon decât mirosul unui ghiveci cu legume proaspăt gătit? Am mai putea adăuga aroma plăcintelor de mere și de dovleac, însă toate la timpul lor. Articolul de astăzi este dedicat ghiveciului de legume după rețeta clasică, însă vom folosi pulpe de pui pentru prepararea acestuia.

Am repetat în nenumărate rânduri faptul că nutriționiștii recomandă să includem în alimentație cât mai multe legume de sezon și nici că ne putem gândi la o rețetă de toamnă mai potrivită decât ghiveciul de legume cu pui, care include o varietate de legume gustoase. Vrei să descoperi cât de simplu poate fi preparat acest ghiveci plin de savori tomnatice? Descoperă rețeta de ghiveci în rândurile următoare!

Ingrediente pentru ghiveci de legume cu pui

Din lista de ingrediente de mai jos vor rezulta 6 porții savuroase și sățioase de ghiveci de legume cu pui, însă poți alege să dublezi cantitățile de ingrediente sau să le reduci, în funcție de numărul pofticioșilor de la masă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru ghiveciul de legume:

  • 6 pulpe de pui Fragedo;
  • 150 ml de supă de pui;
  • 5 linguri de suc sau pastă de roșii;
  • 2 linguri de ulei;
  • 1 roșie mare;
  • 1 cartof;
  • 1 vânătă;
  • 1 ceapă sau 2 cepe mici;
  • 1 morcov;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ardei capia;
  • 1 pastârnac;
  • 1 bucată de țelină;
  • Mărar proaspăt;
  • Pătrunjel proaspăt;
  • Busuioc;
  • Sare, după gust.

Modalitate de preparare a ghiveciului după rețeta cu legume și pui

Ai cumpărat carnea de pui și ți-ai încărcat sacoșa de la piața de legume? Atunci, dacă ai toate ingredientele la îndemână în bucătărie, nu mai rămâne decât să ne apucăm de treabă. Găsește în rândurile următoare pașii de preparare ai celui mai gustos ghiveci de legume cu pui:

  1. Încinge într-o tigaie largă uleiul de floarea soarelui și adaugă în tigaie pulpele de pui Fragedo. Rumenește-le bine, până capătă o crustă aurie pe deasupra. Odată rumenite, scoate-le din tigaie și lasă-le deoparte.
  2. Să trecem la legume. Spală și curăță bine legumele, apoi taie-le pe toate în cuburi sau în felii mai groase. Odată ce ai tocat roșia, cartoful, ceapa, vânăta, morcovul, dovlecelul, ardeiul gras, ardeiul capia, păstârnacul și bucata de țelină, adaugă-le pe toate într-o oală cu apă și lasă-le să fiarbă înăbușit în oala acoperită, la foc mediu.
  3. Dupa circa 10 minute, adaugă peste acestea 150 ml de supă de pui și cele 5 linguri de pastă de roșii sau suc de roșii. Amestecă totul ușor, cu o lingură din lemn, în așa fel încât să nu se sfărâme legumele. Condimentează apoi cu sare și busuioc uscat, după gust.
  4. Lasă legumele să fiarbă până când toate ingredientele se leagă bine. Ia apoi oala de pe foc și presară pe deasupra mărar și pătrunjel proaspăt tocate.
  5. Acum nu mai rămâne decât să aranjezi preparatul în farfurie într-un mod estetic, suprapunând pulpele de pui peste ghiveciul de legume. Poți chiar adăuga puțin din sosul obținut și deasupra pulpelor, alături de mărar și pătrunjel.

Ponturi pentru cel mai gustos ghiveci de legume cu pulpe de pui

Acum, la final de rețetă, avem pentru tine și câteva informații și ponturi utile, pentru a obține cel mai gustos ghiveci de legume cu pui. Iată ce detalii și recomandări avem pentru tine:

  • Termenul de „ghiveci” provine din cuvântul turcesc güveç și, în bucătăria tradițională românească desemnează faptul că într-un singur preparat poate fi întâlnită o varietate de legume și arome care se completează;
  • Ține cont să amesteci ușor legumele fierte cu supa de pui și pasta de roșii, căci este important ca acestea să-și păstreze forma, pentru un aspect apetisant la servire;
  • Pentru un plus de aromă, poți alege să adaugi și condimente în acest preparat, în cazul în care ai la îndemână în bucătărie cimbru sau chimen. Momentul potrivit pentru adăugarea acestor condimente este atunci când ghiveciul de legume fierbe încet, la foc mic;
  • Ghiveciul de legum cu pui poate fi servit cu piure de cartofi la cuptor, cu orez sau cu felii crocante de pâine prăjită. Recomandarea noastră este să servești ghiveci de legume cu orez, combinația fiind una incredibil de gustoasă. Numai imaginează-ți aspectul acestei rețete de ghiveci de legume cu orez!

Alte rețete cu pui și legume pe care să le încerci

Credeai că asta este tot? Așa cum te-am obișnuit, avem pentru tine și alte rețete savuroase cu pui și legume, care abia așteaptă să-și facă loc în meniul tău zilnic. Iată despre ce rețete este vorba:

Ești gata să prepari ghiveci de legume cu pui și să-i încânți pe toți din familie cu o varietate de arome în acest sezon? Profită de roadele toamnei și gătește preparate savuroase și pline de nutrienți importanți pentru sănătatea ta și a familiei!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi