Paella de pui și chorizo | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ce gătești azi cu buget restrâns: paella de pui

Rețetă
Simplă
Gata în
35 min.
Porții
6

Aceasta rețetă de paella cu pui și chorizo reinterpretează clasică rețetă spaniolă: ingredientele principale rămân cele tipic iberice, dar economisești bani înlocuind șofranul cu turmeric și paprika afumată.

Ingrediente pentru paella de pui

  • 650 gr pulpe de pui Fragedo, dezosate și fără piele, tăiate în fâșii
  • 140 gr cârnat chorizo, decojit și feliat
  • 100 gr mazăre, din conservă sau decongelată
  • 300 gr ardei grași în trei culori, tăiați cuburi (pot fi folosiți și decongelați)
  • 1 ceapă albă mare, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, curățați și mărunțiți
  • 350 gr orez cu bob mic
  • 1 conservă roșii cuburi (400 gr)
  • 700 ml supă de pui
  • 2 lămâi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1.5 lingurițe de boia
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 fir de șofran
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat

Metoda de pregătire pentru rețeta de paella de pui

  1. Pregătește ingredientele principale. Spală și taie în bucăți pulpele de pui, decojeste și feliază cârnatul chorizo, toacă fin ceapa și usturoiul, pune la fiert apa pentru supa de pui.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie puțin adâncă, non-aderentă. Adaugă bucățile de pui în tigaie și prăjește-le pe toate părțile, dar fără a le găti complet. O dată ce au prins culoare, transferă-le pe o farfurie.
  3. Călește ceapa timp de 5-8 minute în uleiul încălzit la foc scăzut sau mediu, până devine translucidă. Adaugă sare și piper, continuând să amesteci.
  4. Pune bucățile de cârnat chorizo în tigaie și amestecă-le cu ceapa timp de câteva minute, adăugând usturoiul după ce observi că grăsimea din cârnat începe să se topească.
  5. Adaugă orezul, boiaua, turmericul, șofranul, încă un vârf de sare și piper, amestecând pe foc mediu timp de 2-3 minute. La acest moment, orezul va fi puțin prăjit, iar condimentele își vor fi intensificat aromele.
  6. Adaugă în tigaie roșiile din conservă, bucățile de pui și supa. Amestecă bine toate ingredientele, acoperă cu un capac și redu focul, lăsând preparatul să fiarbă timp de 20 de minute. Poți verifica mâncarea, o dată la câteva minute, ca să nu se prindă.
  7. După 20 de minute, adaugă mazărea și ardeii, și mai lasă mâncarea pe foc încă 5 minute, tot acoperită.
  8. Înainte de a-l servi, stropește preparatul cu sucul unei lamai și presară pătrunjelul proaspăt tocat. Taie lămâia rămasă în sferturi, câte una pentru fiecare porție.

paella cu pui

Care sunt secretele unei paella reușite?

Originară din ținutul sudic al Valenciei, paella este chiar denumirea vasului de gătit: o tigaie rotundă și puțin adâncă, din fontă, aluminiu sau oțel, care se încinge rapid și uniform. O tigaie bună pentru paella permite orezului să se prindă puțin pentru "socarrat", acel strat ușor ars și crocant de pe fundul mâncării care îi dă o savoare irezistibilă.

Datorită bazei neutre de orez, paella poate fi pregătită în zeci de feluri, însă trei sunt rețetele cele mai cunoscute: valenciana (cu pui, rață, fasole verde și garrofo, un soi de fasole albă), de marisco (cu fructe de mare) și mixtă (în care pot fi adăugate chorizo, fructe de mare, carne de pui, de rață sau de iepure, precum și diferite legume de sezon, cum este anghinarea). Cel mai potrivit soi de orez pentru paella este cel cu bobul scurt. Nu îți recomandăm să folosești varietăți Basmati, Thai sau sălbatice, pentru că o paella reușită nu este pufoasă ci mai curând lipicioasă și uscată.

Alte rețete simple pe bază de ​​carne de pui

Iată câteva rețete simple foarte ușor de realizat pentru întreaga familie. Gătește-le și bucură-i pe cei dragi cu gusturi și texturi simple însă foarte bine definite!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane