Piept de pui cu sos gorgonzola și cartofi copți | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Piept de pui cu sos gorgonzola și cartofi copți

Rețetă creată de Ferent Alina
Rețetă
simplă
Gata în
30 min.
Porții
2

Un deliciu rafinat, dar foarte ușor de preparat!

  • 200 gr piept de pui
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingură ulei de măsline sau floarea soarelui
  • 50 gr gorgonzola
  • 3-4 lingurițe parmezan ras
  • 200 ml smântâna pentru gătit
  • 4 cartofi potiviți
  • Rozmarin (opțional)

Se curăță cartofii, se taie în bucăti potrivite, se spală, se scurg bine de apă, se sărează și se adaugă o lingură de ulei și o crenguță de rozmarin (opțional, dar recomand pentru că le dă o aromă deosebită) și se dau la cuptorul preîncalzit la 200° pentru 20 minute, sau până se rumenesc frumos.

Între timp, tăiem pieptul de pui Fragedo dupa preferințe, adăugăm sare și piper și îl punem într-o tigaie antiaderenta (eu îl gătesc fără ulei) la foc potrivit până se rumenește ușor.

Cât timp se gătește pieptul de pui, punem la foc mic într-o tigaie: 200 ml smântâna pentru gătit, 3-4 lingurițe parmezan ras și 50 gr gorgonzola (depinde cât de intens se dorește acest gust) și amestecăm până se topesc brânzeturile și totul se leagă ca un sos (aproximativ 5 minute), pe care îl adăugăm peste pieptul de pui Fragedo.

O rețetă ușoară, rapidă dar super delicioasa ce merita încercată. Poftă bună!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi