Noodles cu pui și legume, bucătăria asiatică, direct la tine acasă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Noodles cu pui și legume, bucătăria asiatică, direct la tine acasă

Rețetă
Simplă
Gata în
30 min.
Porții
4

Bucătăria asiatică este cunoscută pentru rețetele simple, minimaliste și foarte hrănitoare, având o proporție echilibrată de carne, legume și nutrienți care contribuie la un stil de viață sănătos. Asiaticii obișnuiesc să includă foarte multe legume în bucătăria lor tradițională, considerând că mâncarea este și hrană pentru suflet, nu doar pentru trup, iar de aceea trebuie tot timpul să găsim un echilibru în farfurie.

La fel este și rețeta de noodles cu pui și legume, un fel de mâncare ușor, dar sățios, care se pregătește rapid și se poate lua cu ușurință la pachet, în cazul în care ai rămas fără idei de a-ți găti de acasă prânzul pentru zilele la birou săptămâna aceasta.

Pe lângă combinația simplistă de ingrediente principale, ca orice rețetă asiatică, la baza gustului combinației de noodles cu pui și legume vor sta condimentele și sosurile specifice, care creează o explozie de arome în farfurie! Atenție, însă, la cantitățile de sosuri folosite! Nu este recomandat să exagerezi cu ele, având un gust foarte intens.

Așadar, dacă și tu ești îndrăgostit de mâncarea chinezească sau îți dorești să îți îmbunătățești metabolismul, dieta zilnică și stilul de viață, în general, această rețetă de noodles cu pui și legume te va cuceri iremediabil și va fi gata în doar 30 de minute!

Hai să urmărim împreună pașii și modul de preparare:

Ingrediente pentru rețeta de noodles cu pui și legume

  • 500 g de piept de pui Fragedo
  • 300 g de noodles (tăiței chinezești)
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • 200 g de broccoli
  • 5 ciuperci proaspete
  • 3 buc. de ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de sos de soia Light
  • 1 lingură de sos de soia Dark
  • 2 linguri de sos dulce de chilli
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 linguriță de praf de ghimbir
  • 1 linguriță de amidon
  • Sare, după gust

Noodles cu pui și legume

Metoda de preparare pentru rețeta de noodles cu pui și legume

  1. Pentru început, spălăm bine pieptul de pui, îl tăiem fâșii sau cubulețe (după preferințe) și îl punem la marinat pentru cel puțin 15 min., cu 1 lingură de sos de soia Dark, 2 linguri de sos de soia Light, 1 lingură de amidon și sare, după gust. Amestecăm toate ingredientele bine, într-un bol și le lăsăm la frigider.
  2. Între timp, ne ocupăm de legume, pe care le spălăm și curățăm bine și le tăiem în felii sau cuburi, după preferințe.
  3. După 15 min., punem pieptul de pui la rumenit într-o tigaie wok, în ulei încins, amestecând încontinuu.
  4. După 10-15 min., adăugăm usturoiul pisat și ghimbirul și mai lăsăm pe foc pentru 1 min., după care adăugăm restul legumelor și le lăsăm pe foc, acoperite cu un capac, până când se gătesc împreună cu puiul (5-7 min.)
  5. Între timp, fierbem tăițeii, conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de regulă, 3-4 min.).
  6. După ce legumele și puiul s-au gătit, adăugăm și tăițeii, uleiul de susan, sosul de chilli și restul de 2 linguri de sos de soia.
  7. Amestecăm totul foarte bine, închidem focul și ne bucurăm de cea mai delicioasă rețetă de noodles cu pui!

Valori nutriționale pe porție

  • Valoare energetică: 300 Kcal
  • Grăsimi: 10 g
  • Carbohidrați: 38 g
  • Proteine: 31 g

Alte rețete asiatice pe care trebuie să le încerci:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi