Pui Pad Thai, rețetă tradițională tailandeză | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui Pad Thai, rețetă tradițională tailandeză

Rețetă
Simplă
Gata în
30 min.
Porții
4

Pad Thai este una dintre cele mai celebre rețete thailandeze, fiind renumită atât pentru aromele intense, specifice bucătăriei tradiționale, dar și pentru modul ușor și rapid de preparare.

Dacă ești fan al mâncărurilor exotice, sigur înțelegi de ce Pad Thai este o rețetă atât de iubită și cunoscută în toată lumea!

Pe lângă faptul că este delicioasă, este o mâncare slabă în calorii, grăsimi și carbohidrați, care, pe de altă parte, conține o cantitate recomandată de proteine și nutrienți, așadar, dacă nu ai idei de noi rețete sănătoase, ar trebui să încerci această idee de pui Pad Thai și îți garantăm că o vei repeta!

Thailanda este renumită pentru bucătăria extrem de inventivă, plină de culoare și arome dintre cele mai neașteptate prin contrastul gusturilor și intensitatea acestora. Ca elemente de bază, vei identifica imediat gustul sărat și dulce, combinat cu picant…, toate aduse în armonie perfectă, într-o singură farfurie.

Așadar, dacă deja ți-am făcut poftă, hai să să urmărim împreună pașii și modul de preparare pentru rețeta de pui Pad Thai pe care ți-o recomandăm astăzi:

Ingrediente principale:

  • 400 g de piept de pui Fragedo
  • 250 g de noodles (tăiței de orez)
  • 200 g de tofu
  • 150 g de muguri de fasole
  • 3 cepe verzi
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 morcov
  • 50 g de alune
  • 1 lime
  • 3 linguri de ulei
  • Sare, piper, după gust

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri de sos de peste
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 linguriță de oțet de orez
  • 1 lingură de suc de lime
  • 2 lingurițe de unt de arahide
  • 2 linguri de apă
  • 60 g de sos de roșii sau ketchup

Pui Pad Thai

Metoda de preparare pentru rețeta de pui Pad Thai

  1. În primul rând, amestecăm toate ingredientele pentru sos foarte bine, până se topesc zahărul și untul de arahide, apoi punem sosul la frigider.
  2. Spălăm bine pieptul de pui, îl tăiem fâșii sau cubulețe (după preferințe) și îl condimentăm cu sare și piper, după gust.
  3. Încingem uleiul într-o tigaie wok și rumenim bine puiul pe toate părțile, pentru 5-7 min.
  4. Adăugăm tofu tăiat cuburi și lăsăm pe foc încă 3-4 min., după care adăugăm usturoiul pisat și mai ținem pe foc max. 1 min., amestecând încontinuu.
  5. Scoatem puiul cu tofu într-un bol, separat și îl acoperim cu un capac.
  6. Între timp, fierbem tăițeii, conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de regulă, 3-4 min.).
  7. În tigaia în care am prăjit puiul, prăjim cele 2 ouă pentru 1 min., amestecându-le direct în tigaie, apoi adăugăm mugurii de fasole, ceapa verde, tocată mărunt și morcovul ras și călim totul 2-3 min.
  8. Adăugăm puiul cu tofu și sosul și le amestecăm bine încă 2-3 min. pe foc.
  9. În final, adăugăm tăițeii fierți, amestecăm totul bine și închidem focul.
  10. Pad Thai se servește, de obicei, fierbinte, cu puțin pătrunjel sau coriandru verde tocat deasupra și cu savuroasele alune coapte, întregi sau mărunțite.

Valori nutriționale pe porție

  • Valoare energetică: 550 Kcal
  • Grăsimi: 42 g
  • Carbohidrați: 72 g
  • Proteine: 45 g

Alte rețete asiatice pe care trebuie să le încerci:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi