Cubulețe crocante de pui cu paste penne în sos de smântână | Transavia | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Cubulețe crocante de pui cu paste penne în sos de smântână

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
Simplă
Gata în
20 min.
Porții
2

„Vă veți îndrăgosti de acest preparat și mai ales de cubulețele de pui crispy! Moi și fragede la interior, crocante la exterior, sunt un deliciu și pentru adulți, dar și pentru copii. Combinația cu penne în sos cremos de smântână este desăvârșită.” - Chef Marcian Vodnar

Ingrediente (2 porții):

Mod de preparare:

  1. Pregătim mai întâi carnea de pui. Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 1 cm, presărăm peste el sare și piper negru proaspăt măcinat și amestecăm cu zeama de la o jumătate de lămâie stoarsă. Lăsăm carnea la marinat timp de 10 minute.

  2. Punem ingredientele necesare pentru a obține crusta crocantă în trei boluri separate: un bol cu făina, unul cu cele două ouă bătute bine și unul cu pesmetul.

  3. Punem pe foc o tigaie de dimensiuni medii și încingem uleiul până la 180°C. Tăvălim pe rând cubulețele de piept de pui marinate prin fiecare bol (făină, ou, pesmet) și le prăjim în tigaie. Pe măsură ce se rumenesc, le scoatem pe o farfurie acoperită cu un șervet de hârtie, care să absoarbă uleiul în exces.

  4. Într-o oală, punem la fiert apă, adăugăm sare și apoi pastele. Le lăsăm să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj – 8 minute dacă le dorim bine făcute 7 minute dacă ne plac al dente.

  5. Într-o tigaie încăpătoare preparăm sosul pentru paste. Punem o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi tocat mărunt, călim puțin la temperatură scăzută, să nu se ardă, adăugăm smântâna și lăsăm să fiarbă, amestecând constant, până când smântâna devine mai densă. Presărăm sare după gust și stingem focul sau punem tigaia deoparte până când sunt gata și pastele.

  6. Transferăm pastele direct în tigaia în care am gătit sosul, fierbinți și fără să le scurgem perfect (în felul acesta, amidonul din paste ajută la obținerea unei texturi mai cremoase a preparatului). Tragem totul la tigaie 1-2 minute, pe foc mic, amestecând ușor, astfel încât pastele să absoarbă bine sosul.

  7. Pe o farfurie mai adâncă sau într-un bol, așezăm porția de paste, peste care punem cubulețele crocante de pui, întregi sau tăiate în două. Decorăm cu crenguțe de cimbru sau, pentru un plus de prospețime, cu flori și microgreens (lăstari de mazăre, ridiche roșie, linte etc.).

Notă:
Vesela și tacâmurile care apar în fotografie au fost oferite de Mobexpert.

Alege vinul potrivit:

Domeniile Recaș, Muscat Ottonel Demisec

La textura crocantă a puiului, nimic mai bun ca Muscatul – un soi cu intensitate aromatică florală și un corp plin, demisec. O combinație „explozivă" pentru papilele gustative!

Valori nutriționale/porție

Valoare energetică: 1222 kcal Grăsimi: 56 g Carbohidrați: 125 g Proteine: 54 g

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane