Pui miso – o rețetă rapidă cu condimente japoneze | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui miso – o rețetă rapidă cu condimente japoneze

Rețetă
Simplă
Gata în
50 min.
Porții
4

Rețeta de pui miso este recomandată pentru cei care adoră carnea bine rumenită și aromată. Nimic nu se compară cu aroma de pui copt acoperit de o glazură apetisantă!

Combinația dintre pasta miso, un ingredient important în bucătăria japoneză, usturoi și oțet de orez este exact ce ai nevoie atunci când ai poftă de o rețetă de pui bun, gata până într-o oră. Poți miza pe ea atât la mesele simple din familie, cât și pentru ocaziile mai speciale.

Pasta miso se găsește în comerț gata preparată, așa că trebuie să o adaugi și pe lista ta de cumpărături de acum încolo. Iată care sunt secretele condimentului japonez și cum te ajută să dai un gust mai bun cărnii de pui.

Ingrediente pentru rețeta de pui miso

  • 8 pulpe de pui dezosate, fără piele Fragedo;
  • două linguri de pastă miso albă;
  • o lingură de sos de soia;
  • o lingură de zahăr brun;
  • o lingură de oțet de orez;
  • 3 grăunți de usturoi zdrobiți;
  • o linguriță de fulgi de chilli;
  • 12 cepe șalotă;
  • piper negru proaspăt măcinat.

pui miso

Metoda de preparare a rețetei de pui miso

  1. Pregătește pulpele de pui, după care așază-le într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.

  2. Între timp, pregătește restul ingredientelor pentru rețeta de pui miso. Amestecă într-un bol încăpător pasta miso, sosul de soia, zahărul brun, oțetul de orez și grăunții de usturoi zdrobiți. Combină toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Întinde glazura peste carnea de pui, asigurându-te că o acoperă complet, după care pune pulpele în tava de cuptor.

  3. Pune pe lângă pulpe și ceapa șalotă, apoi presară fulgi de chilli și piper negru proaspăt măcinat. Următorul pas este să introduci tava în cuptorul preîncălzit și să o ții timp de 40 de minute ori până când pulpele devin aurii.

  4. După ce au trecut cele 40 de minute, scoate vasul din cuptor, mai potrivește de gust (dacă este cazul) și servește puiul cu garnitura preferată.

Modalități de servire a rețetei de pui miso

Pentru o masă completă, puiul miso poate fi servit alături de mai multe feluri de garnituri. Spre exemplu, poți servi carnea de pui cu orez basmati și bok choy, un tip de varză chinezească.

Puiul miso poate fi servit și alături de broccoli, mâncare de fasole păstăi și tot felul de salate, în funcție de preferințe, dar și de ingredientele avute la îndemână.

Ceapa șalotă poate fi înlocuită și cu ceapă verde ori ceapă roșie. Iar dacă nu te numeri printre pasionații de ceapă, poți să adaugi în rețetă mai multe tipuri de verdețuri aromate.

Este important de menționat că pasta miso are un conținut ridicat de sare și că nu mai trebuie să adaugi sare în rețetă. De aceea, condimentul se folosește în doze mici în mâncare.

Secretul rețetei constă în adăugarea unor produse din carne de pui de calitate. Puii Fragedo sunt hrăniți 100% cu cereale din ferme proprii, crescuți în ritm normal și îngrijiți corespunzător.

Care este istoria rețetei de pui miso?

Denumirea rețetei provine de la un condiment indispensabil în bucătăria japoneză – pasta miso, care face parte din istoria acestui popor de mai bine de 1300 de ani. Totuși, se pare că strămoșul culinar se află în China. Chinezii preparau cu mii de ani în urmă o pastă asemănătoare cu miso-ul din zilele noastre din boabe de soia, grâu și alcool. Japonezii au intrat în contact cu acest condiment bogat în arome în secolul al VII-lea, prin intermediul călugărilor budiști sosiți din China.

Miso este o pastă formată din boabe de soia fermentate, cereale (orz, orez, hrișcă, mei, secară și grâu), sare și koji (o ciupercă japoneză). În prezent, în Japonia există multe feluri de miso preparate după diverse rețete.

Procesul de fermentare a pastei de miso este unul complex, care poate dura până la 24 de luni. Există diferite tipuri de miso, cele mai frecvente fiind shiromiso (alb) și akamiso (roșu).

Pasta miso este folosită într-o mulțime de rețete în zilele noastre, puiul miso și supa miso fiind cele mai cunoscute.

Alte rețete asiatice care te pot inspira în bucătărie

Dacă îți dorești să îți îmbogățești experiența culinară, îți prezentăm și alte rețete asiatice pe care le poți încerca:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane