Pulpe de pui la tigaie cu ciuperci și usturoi | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pulpe de pui la tigaie cu ciuperci și usturoi

Rețetă
Simplă
Gata în
30 min.
Porții
4

Tânjești după niște pulpe de pui la tigaie aromate și suculente? Îți propunem să încerci o rețetă cu ciuperci și usturoi care durează doar 30 de minute, dar care îți răsplătește pofta din plin. Combinația dintre carne de pui, ciuperci și usturoi este simplă, însă extrem de delicioasă. Aromele și gusturile se îmbină armonios și reușesc cu ușurință să îi impresioneze chiar și pe membrii mai mofturoși ai familiei. Nu ai nevoie de o listă lungă de ingrediente pentru a obține un prânz apetisant ori o cină delicioasă.

Ingrediente pentru rețeta de pulpe de pui la tigaie cu ciuperci și usturoi

  • 4-5 pulpe de pui inferioare Fragedo;
  • 500 g de ciuperci champignon;
  • 50 ml de ulei;
  • 2-3 grăunți de usturoi;
  • 100 g de unt;
  • 100 ml de vin alb demisec;
  • oregano;
  • câteva fire de pătrunjel verde;
  • sare și piper după gust.

Metoda de preparare a rețetei de pulpe de pui la tigaie cu ciuperci și usturoi

  1. Spală pulpele de pui, după care șterge-le bine cu un prosop de hârtie. Condimentează-le cu sare și piper. După aceea pregătește ciupercile.Trece-le prin câteva jeturi de apă și curăță-le de murdărie, apoi taie-le în bucăți mari.

  2. Pune ulei la încins într-o tigaie și adaugă pulpele de pui. Prăjește-le pe ambele părți până capătă o culoare arămie apetisantă. Spre final, adaugă usturoiul tocat mărunt și mai ține pulpele de pui în tigaie încă un minut-două. Scoate pulpele aromate cu usturoi din tigaie și pune-le deoparte pe o farfurie mai lată.

  3. Sotează în aceeași tigaie și ciupercile tăiate. Presară puțină sare peste ele și prepară-le la foc mare timp de 4-5 minute.

  4. Adaugă pulpele de pui la loc în tigaie, pune untul, toarnă vinul și presară oregano. Amestecă ingredientele ușor, astfel încât să se întrepătrundă toate gusturile și aromele. Mai lasă preparatul pe foc timp de câteva minute până când se leagă sosul. În funcție de preferințe, mai condimentează cu sare și piper. La final, presară pe deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat.

Sfaturi utile pentru prepararea pulpelor de pui la tigaie

Pentru a prepara cele mai gustoase pulpe de pui la tigaie, pune în aplicare următoarele sfaturi culinare:

  • înainte de a prăji pulpele de pui la tigaie, crestează-le ușor pe ambele părți, pentru a ieși mai delicioase;

  • dacă te numeri printre iubitorii de gusturi picante, poți adăuga pe lista de ingrediente și paprika ori chiar ardei iuți verzi;

  • lasă pulpele de pui la temperatura camerei timp de 30 de minute înainte de a le pune la prăjit;

  • gătește doar cu produse din carne de pui de calitate. Nu numai că obții o mâncare mai delicioasă, dar și mai sănătoasă. Puii Fragedo sunt hrăniți 100% cu cereale din ferme proprii, crescuți în ritm normal și îngrijiți corespunzător.

  • pentru a obține un preparat mai aromat, poți completă rețeta și cu alte ierburi și condimente precum rozmarin, mentă, cimbru, ghimbir ori boia dulce. Astfel ai ocazia să adaugi o notă personală rețetei.

Modalități de servire a pulpelor de pui la tigaie

Pulpele de pui la tigaie pot fi servite alături de diverse garnituri precum piure de cartofi, piure de mazăre, cartofi natur, legume la cuptor ori orez simplu. De asemenea, carnea de pui mai poate fi acompaniată cu succes de salată de rădăcinoase, salată de dovlecei, salată de ardei copți ori salată de ou.

Alte rețete de pulpe de pui la tigaie pe care să le încerci

Pulpele de pui sunt versatile și delicioase, așa că pot fi gătite în mai multe feluri – prăjite în tigaie, la cuptor, pe grill ori fierte. Pentru momentele când ești în pană de idei culinare, dar vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu și delicios, îți recomandăm rețetele de mai jos:

Rețeta de pulpe de pui la tigaie cu ciuperci și usturoi nu îți răpește mult timp în bucătărie, așa că o poți prepara de fiecare dată când ești pe grabă. Vei obține de fiecare dată un preparat apetisant care va fi extrem de apreciat de cei dragi.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane