Ciocănele de pui la cuptor cu crustă crocantă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ciocănele de pui la cuptor cu crustă crocantă

Rețetă
Simplă
Gata în
50 min.
Porții
4

Rețeta de ciocănele de pui la cuptor este varianta perfectă dacă vrei să te bucuri de crustă crocantă fără să prăjești carnea. Preparatul este delicios și sănătos, iar o veste bună suplimentară este că nu renunți nici la gustul, nici la textura pe care le obții prin prăjirea în tigaie. Folosind condimentele și tehnica de copt potrivită, poți obține un preparat apetisant și sănătos, dar care în același timp îți satisface și pofta de carne prăjită ori de produse fast food. Nu credeai până acum că este posibil? Iată rețeta prin care ciocănelele de pui obțin o crustă crocantă perfectă fără să le prepari pe aragaz.

Ingrediente pentru rețeta de ciocănele de pui la cuptor

  • 8 pulpe de pui inferioare Fragedo;
  • două ouă;
  • 5-6 linguri de făină;
  • 90 g de amidon de porumb;
  • o linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu;
  • două linguri de paprika afumată;
  • o jumătate de linguriță de piper cayenne;
  • o linguriță de pudră de ceapă;
  • o linguriță de pudră de usturoi;
  • două lingurițe de cimbru uscat;
  • 240 ml de sana;
  • sare și piper după gust.

Metoda de preparare a rețetei de ciocănele de pui la cuptor

  1. Amestecă într-un bol paprika afumată, piper cayenne, pudră de ceapă, pudră de usturoi, cimbru uscat, sare și piper. Presară o lingură din acest amestec peste ciocănelele de pui bine spălate, curățate și uscate. Restul de compoziție păstrează-l pentru mai târziu.

  2. Într-un bol larg amestecă sana cu două ouă până când obții o compoziție omogenă. Presară puțină sare și piper spre final și amestecă din nou energic. Pune pulpele de pui în acest mix și lasă-le în bol cel puțin 10 minute, ideal ar fi în jur de o oră.

  3. Într-un alt bol combină făina, amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu și mixul de condimente pregătit mai devreme. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.

  4. Pregătește o tavă cu hârtie pentru copt. Dacă ai în casă, poți să așezi peste tavă un grătar mic. Pulverizează peste acesta ulei pentru a preveni lipirea cărnii de pui.

  5. Scoate ciocănelele de pui din amestecul format din ouă și sana, scurgând excesul. Trece fiecare bucată prin compoziția din făină, apoi pune-le în tavă. La final, pulverizează ulei și peste ciocănele.

  6. Ține ciocănelele de pui la cuptor în jur de 35-40 de minute ori până când crusta devine aurie și apetisantă. La jumătatea procesului de gătire, întoarce pulpele și pe partea cealaltă. De regulă, puiul este gătit când temperatura interioară a cărnii este de peste 75 grade Celsius.

  7. Odată ce ciocănelele de pui la cuptor sunt gata, scoate-le din tavă ori ia-le de pe grătar și lasă-le să se răcească în jur de 5 minute înainte de servire.

Ciocănele de pui la cuptor – secretul crustei perfecte

Multe gospodine sunt în căutarea secretului obținerii unei cruste crocante, însă puține știu că acesta este combinația dintre făină și amidon de porumb. Acest amestec ajută carnea să aibă crustă crocantă la exterior, dar în interior să rămână suculentă și gustoasă.

Mai poți să folosești și fulgi de porumb sau chips-uri de cartofi zdrobiți. Dar nu trebuie neglijate nici restul ingredientelor precum bicarbonatul de sodiu și spray-ul cu ulei.

De asemenea, este important să respecți temperatura indicată în rețetă – peste 75 grade Celsius. Folosește un termometru pentru bucătărie care să te ajute la stabilirea unei valori corecte. Nu te îngrijora, o temperatură mai mare nu va usca ciocănelele de pui.

Modalități de servire a ciocănelelor de pui la cuptor

Ciocănelele de pui la cuptor sunt o rețetă versatilă, așa că multe variante de garnituri le pot însoți la masă. Dacă vei prepara rețeta de mai multe ori, cu siguranță îți vei dori să o combini cu diferite garnituri, așa că îți oferim în continuare câteva exemple demne de preparat fie că servești masa singur, fie că ești cu familia ori cu prietenii.

Exemple de garnituri pentru ciocănelele de pui la cuptor: cartofi copți, piure de cartofi, broccoli sotat, salată de roșii și mozzarela, mâncare de mazăre, orez cremos și cușcuș.

De asemenea, pentru această rețetă mai poți prepara diferite sosuri delicioase: sos de lămâie cu piper, sos de muștar și miere, sos de avocado, sos de iaurt și multele altele.

Alte rețete de pui la cuptor pe care să le încerci

Puiul la cuptor se prepară rapid și este apetisant, așa că este bine să ai mereu câteva rețete la îndemână care să te ajute să ieși din dilemele culinare. Îți propunem în continuare câteva care îți vor fi de mare ajutor.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane