Sandwich club cu pui, bacon crocant și salată | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Sandwich club cu pui, bacon crocant și salată

Rețetă
Simplă
Gata în
15 min.
Porții
2

Răsfață-te la prânz cu un preparat ușor de preparat și absolut delicios: sandwich club cu pui. Este un tip de sandwich bogat în proteine, cu pui la grătar acoperit cu bacon crocant și salată suculentă. În plus, partea frumoasă este că durează doar 10 minute!

Acest tip de preparat ușor și gustos inspirat din gastronomia americană se servește adesea la localuri tip cafenele și lounge-uri, și îl poți prepara și tu când ai nevoie de o gustare rapidă și sățioasă sau de un prânz ușor.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SANDWICH CLUB CU PUI

  • 200 g piept de pui dezosat, fără piele, Fragedo
  • 4 felii de bacon
  • 6 felii de pâine
  • 1 roșie, feliată
  • 2 felii cașcaval Emmental
  • 4 frunze de salată verde
  • 2 lingurițe maioneză
  • Sare și piper după gust
  • Opțional: 2 ouă fierte

METODA DE PREPARARE PENTRU SANDWICH CLUB CU PUI

  1. Într-o tigaie antiaderentă, pune un strop de ulei de măsline. Prăjește baconul timp de 1-2 minute până devine crocant. Taie pieptul de pui în bucăți subțiri, peste care presară piper și sare, apoi rumenește-le pe ambele părţi pe un grătar sau într-o tigaie antiaderentă.

  2. Pune de asemenea feliile de pâine pe grătar pentru maxim 2 minute. Între timp taie roșiile felii și spală salata, pe care e bine o ștergi de apă cu un șervețel de hârtie.

  3. Odată ce ai toate ingredientele pregătite, începe asamblarea sandwich-urilor. Unge feliile de pâine cu maioneză, peste una dintre felii pune o felie de cașcaval, după care puiul, roșia, apoi altă felie de pâine, baconul și frunza de salată. Ordinea în care pui ingredientele sandwich-urilor poate să difere în funcție de cum îți dorești, important este ca puiul și baconul să nu se desprindă. Procedăm la fel și cu celălalt sandwich.

  4. Dacă vrei ca sandwich-ul tău să conțină și ouă, ține cont ca la începutul rețetei să începi prin fierberea ouălelor pentru 7-8 minute, astfel încât să fie tari și să le poți tăia rondele. După ce au fiert, pune-le în apă rece.

  5. Taie fiecare sandwich club pe jumătate sau în sferturi şi prinde fiecare bucată cu câte o scobitoare. Acest tip de preparat se servește cu cartofi prăjiți, pai sau rondele. Cartofii pot fi făcuţi şi la cuptor, pentru o variantă mai puțin calorică.

TRUCURI PENTRU UN SANDWICH CLUB CU PUI DELICIOS

  • Poţi prăji feliile de pâine în toaster sau pe plită, dacă nu ai grătar.
  • Ordinea ingredientelor din reţetă este gândită astfel încât ingredientele de dimensiuni mari le susţin pe cele mici și să nu alunece în momentul în care muști, însă le poţi pune în ce ordine dorești.
  • Poți schimba maioneza cu muștar, unt sau cu orice alt sos preferi.
  • În afară de sare și piper, poți adăuga boia de ardei.
  • Salata poate fi înlocuită cu bucăți de avocado sau castravete murat.
  • Pentru un sandwich club absolut savuros poți folosi și carnea de pui de la un pui întreg preparat la cuptor.

CARE ESTE ORIGINEA SANDWICH-ULUI CLUB

În ziua de azi, există un mit conform căruia denumirea sandwich-ului club provine de la ortografia acestuia din limba engleză: Chicken and Lettuce Under Bacon. Originile acestui acronim datează de la clubhouse-urile din secolul al XIX-lea, din New York. Saratoga Club House din Saratoga Springs a susținut că a introdus prima dată acest sandwich în 1894.

În foarte multe localuri, sandwich-ul club este cunoscut și sub numele de Club House Sandwich. Probabil cel mai evident semn că primești un sandwich club este modul unic în care este stivuit cu trei straturi de pâine și apoi tăiat în jumătate sau sferturi și fixat cu o scobitoare.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane