Folosirea mierii ca ingredient in preparatele festive - piept de pui cu glazură de miere | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Folosirea mierii ca ingredient in preparatele festive - piept de pui cu glazură de miere

Rețetă creată de Aurum Noble Honey
Rețetă
medie
Gata în
30 min.
Porții
2

Împreună cu partenerii Autentic Românesc Aurum Noble Honey am pus la cale un deliciu rafinat și inedit pentru sărbători.

Ingrediente

Mod de preparare

Trasează pe pieptul de pui, pe partea pielii, câteva romburi fine (fără a tăia carnea). Condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Încinge o tigaie mare, cu fundul greu, la foc mediu.Așază piepturile de pui cu partea pielii în jos în tigaie rece și încălzește-le treptat. Acest proces ajută la topirea grăsimii și la obținerea unei texturi crocante.

Când grăsimea începe să se topească și pielea devine aurie și crocantă, întoarce piepturile și gătește-le pe cealaltă parte pentru doar câteva minute. Transferă-le pe o tavă de copt.

Într-un castron mic, amestecă miere, sos de soia și usturoi zdrobit. Încinge uleiul de măsline în aceeași tigaie în care ai gătit pieptul de pui. Adaugă glazura de miere în tigaie și las-o să fiarbă timp de 1-2 minute, amestecând constant. Redu focul și adaugă untul.

Toarnă glazura peste piepturile de pui pe tava de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 10-15 minute sau până când pieptul de rață atinge temperatura dorită. După coacere, lasă piepturile să se odihnească pentru câteva minute înainte de a le tăia.

Servește pieptul de pui cu miere cu garnitura preferată și bucură-te de o masă festivă și delicioasă.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane