Aripioare de pui glazurate, cu semințe de susan | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Aripioare de pui glazurate, cu semințe de susan

Rețetă
Medie
Gata în
15 min.
Porții
4

Cu un timp de preparare de doar 15 minute și o curățare ușoară, aceasta va deveni rapid noua ta rețetă preferată de aripioare de pui, pe placul tuturor. Acestea sunt acoperite cu o glazură delicioasă, condimentată în stil Asiatic, prăjite perfect la aer cald și preparate cu semințe de susan, pentru o notă crocantă.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU ARIPIOARE DE PUI GLAZURATE, CU SEMINȚE DE SUSAN

  • 16 aripioare de pui cu piele, fără vârf Fragedo;
  • 1 lingură amidon de porumb
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • ½ linguriță fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 4 lingurițe miere
  • 4 linguri sos de soia dulce ketjap manis
  • 1 lingură semințe de susan
  • 1 ceapă verde, mică

METODA DE PREPARARE PENTRU ARIPIOARE DE PUI GLAZURATE, CU SEMINȚE DE SUSAN

  1. Taie aripioarele de pui în trei secțiuni, elimină vârful aripioarelor și pune celelalte secțiuni într-un bol. Adaugă amidonul de porumb, pudra de usturoi, fulgii de ardei iute și boiaua de ardei afumată și amestecă bine.

  2. Pentru glazură, combină mierea și sosul de soia dulce ketjap manis. Amestecă-le bine.

  3. Așază uniform aripioarele de pui marinate în coșul friteuzei și unge-le cu jumătate din glazura preparată. Introdu coșul în friteuză și pornește dispozitivul cu setările următoare - durată 25 minute, temperatură 160°C.

  4. Deschide friteuza și scutură coșul o dată în timpul gătitului.

  5. Unge aripioarele de pui cu glazura rămasă. Pornește dispozitivul cu setările următoare - durată 25 minute, temperatură 160°C.

  6. Spală și toacă fin ceapa verde. După ce s-a încheiat procesul de gătire, servește aripioarele de pui glazurate presărate cu ceapă de primăvară tocată și cu semințele de susan.

SFAT

Servește-le calde cu sos Ranch, sos iute sau sos de brânză cu mucegai și niște batoane de țelină și morcovi proaspeți alături.

VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:

  • Valoare energetică: 515 kcal/porție
  • Carbohidrați 15%
  • Proteine 28%
  • Grăsimi 57%

ALTE REȚETE PE CARE MERITĂ SĂ LE ÎNCERCI LA AIRFRYER

Experimentează aromele condimentelor preferate și bucură-te de prospețimea puiului Fragedo, chiar la tine în bucătărie cu aceste rețete:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane