Cârnați de pui cu ceapă caramelizată și sos de muștar cu capere | Transavia | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Cârnăciori de pui cu ceapă caramelizată și sos de muștar cu capere

Rețetă
Ușor
Gata în
35 min.
Porții
4

Ingrediente

  • 1 casoletă cu cârnăciori de pui Fragedo – Vin prietenii la tine (12 buc.)
  • 2 pâini ciabatta lungi
  • 2 cepe galbene
  • Chili
  • Câteva fire de mărar

Pentru sosul de muștar cu capere:

  • 4 lingurițe de muștar de Dijon
  • O mână de capere
  • Câteva fire de pătrunjel
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Oțet din vin roșu
  • Sare

Valori nutriționale/porție

  • Valoare energetică: 565kcal
  • Grăsimi: 26g
  • Carbohidrați: 51g
  • Proteine: 32g

Modalitate de preparare

  1. Preîncălzim grill-ul la 200-220°C. Scoatem cârnăciorii de pui din ambalaj și-i așezăm pe grill astfel încât semnele de rumenire să fie cât mai apetisante la final. Îi gătim la temperatură medie timp de 16-18 minute, întorcându-i din când în când, pentru a se prăji uniform, până capătă un aspect irezistibil.
  2. Între timp, pregătim ceapa caramelizată. O tăiem peștișori, cât de fin posibil, și o răsfirăm ușor cu degetele. O tragem la tigaie în puțin ulei și sirop de zahăr brun. Acesta ajută rondelele să nu se lipească între ele și le dă un gust delicios. Nu înlocuiți siropul de zahăr cu zahăr simplu, efectul nu este același. Când este gata, scoatem ceapa caramelizată pe o farfurie și o lăsăm la răcit. În aceeași tigaie putem să punem pentru câteva momente și rondelele de chili, să-și desfacă aromele.
  3. Tăiem pe diagonală felii de pâine ciabatta. După ce cârnăciorii sunt gata, punem pe grill feliile de pâine, păstrând în continuare o temperatură moderată, cât să le prăjim ușor.
  4. Sosul de muștar cu capere se prepară foarte rapid. Amestecăm toate ingredientele: o cantitate egală de muștar de Dijon și de capere tocate mărunt, câteva fire de pătrunjel tăiate fin, uleiul de măsline și, după gust, oțet din vin roșu. La final adăugăm câteva capere întregi și sare după gust.
  5. Pe o felie de pâine prăjită așezăm un strat de ceapă caramelizată, un cârnăcior, câteva rondele de chili și, pentru decor, un fir de mărar. Procedăm la fel și cu ceilalți cârnăciori.
  6. Cârnăciorii de pui se servesc alături de sosul de muștar cu capere și, pentru a aluneca și mai ușor, o halbă de bere.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi